Τι συνέβη, την Πέμπτη 24 Ιούλη, στο «Σινούκ» και γιατί το πέπλο σιωπής


Τι συνέβη, την Πέμπτη 24 Ιούλη, στο «Σινούκ» και γιατί το πέπλο σιωπής
Το «Σινούκ», που πραγματοποίησε λόγω βλάβης επείγουσα αναγκαστική προσγείωση, είναι το ΕΣ-912!
Είναι ένα από τα επτά (7) Chinook CH-47SD που αγοράστηκαν-παραγγέλθηκαν με «στρατιωτική απόφαση» το 1999 και παραδόθηκαν στον ελληνικό στρατό το 2001.
Το ΕΣ-912, είναι μεταγωγικό ελικόπτερο και δεν μπορεί να εκτελέσει άλλου είδους αποστολές χωρίς αναγκαίο εξοπλισμό. Κι όμως, την ημέρα της «βλάβης» ήταν σε αποστολή για δασοπυρόσβεση!
Στη διάρκεια της πτήσης τρεις λαμπτήρες έδωσαν με κόκκινο την ένδειξη βλάβης και κινδύνου. Η «αποκατάσταση-επαναφορά» ήταν αδύνατη και υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση!
Πως, που, γιατί;
Είναι ένα ίδιο ελικόπτερο – και στην ίδια παρτίδα αγοράς – με εκείνο το Σινούκ-δολοφόνο (ΕΣ-916), που στις 11 Σεπτέμβρη 2004, έπεσε στο Άγιο Όρος μεταφέροντας τον Πατριάρχη Αλεξάνδρειας Πέτρο και τη συνοδεία του από την Αθήνα στο κλειστό – με επίσημη ΑΠΟΦΑΣΗ – και ως εκ τούτου ΠΑΡΑΝΟΜΟ ελικοδρόμιο στις Καρυές του Αγίου Όρους: 17 επιβαίνοντες νεκροί!
Εδώ μπορούμε να κατανοήσουμε ΓΙΑΤΙ η κυβέρνηση αρνείται για 27 συνεχόμενες ημέρες να εκτελέσει εισαγγελική παραγγελία (http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/07/8.html), που ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ με τις κατασκευαστικές βλάβες των ελικοπτέρων που αγόρασε ο ελληνικός στρατός: 8 έγγραφα του φακέλου (Σινούκ ΕΣ-916), που είναι ο πυρήνας αυτής της υπόθεσης.
Έτσι μπορούμε να καταλάβουμε όλοι ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για ανθρώπινες ζωές. Δεν είναι μόνο η αδιαφορία για τους εργάτες που δολοφονήθηκαν στο Πέραμα.
Στην Ελλάδα-Μιζούπολη όλα θυσιάζονται στο βωμό της ελεύθερης αγοράς και του κέρδους. Σ’ αυτό το πεδίο η ανθρώπινη ζωή δεν αξίζει ΤΙΠΟΤΑ!
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - σωστότερα ΜΜΠαραπληροφόρησης -, αποσιωπούν κι αυτά το γεγονός. Τόσο οι εφημερίδες, όσο και οι τηλεοπτικοί σταθμοί, έχουν διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες στο υπουργείο Άμυνας.
Όμως αποσιωπούν την είδηση.
- Τους έπεισε ο Μεϊμαράκης ότι αποτελεί είδηση που «βλάπτει» τα εθνικά συμφέροντα;
- Οι πιλότοι, τα στρατευμένα νιάτα, που επιβιβάζονται στα ελικόπτερα-δολοφόνους της Boeing, εντάσσονται στις «παράπλευρες απώλειες» για την προστασία της πατρίδας;
- Μήπως μας προσφέρουν απλόχερα μόνον κάθε είδηση που δεν θίγει χορηγούς και μαύρο χρήμα;
Η κυβέρνηση σιωπά!
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης γιατί σιωπούν;
Μάλιστα, η «αξιωματική» αντιπολίτευση, που διαθέτει και «σκιώδη» υπουργό την κυρία Βάσω Παπανδρέου, στέλεχος με «τεράστια» υπουργική και ευρωπαϊκή εμπειρία, γιατί σιωπά;
Με τις «σκιές» δεν μπορείς ν’ αντιμετωπίσεις τη δεξιά, εκτός αν έχεις αποφασίσει να ρίξεις το βάρος στην «καλύτερη» διαχείριση ενός σάπιου κατεστημένου! Οι «σκιές» προσφέρουν απλά ξεκούραση…
Η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη δεν λέει να ανοίξει λίγο τα μάτια της και τα αυτιά της!
Τι θα συνέβαινε αν μια «εισαγγελική παραγγελία», που αφορούσε κέρδη μεγαλοκαρχαρία, δεν την υλοποιούσε ο απλός πολίτης;
Υπάρχουν απαντήσεις;
Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;
Η «ιστορία» τώρα ξεκινάει…

"...Ωστόσο εγω θα επιμένω να λέω
την ελεφθερία ελεφθερία
το φόνο φόνο
την ενοχη ενοχη
μ' ένα πείσμα τρελου που σκαλίζει
στον τοίχο τ' όνομά-του με τα νύχια"

"σχεδόν μηδίζοντες" λεύκιος ζαφειρίου

Σχόλια