Siemens: Ποιος ειναι ο παππους; Ποιο ειναι το χωριο; Υπαρχουν βαλτα (πληρωμενα) δημοσιευματα; Υπαρχει βαλτος εισαγγελεας;


απο ελευθερο τυπο.
Σχέδια για παρασκηνιακές συνεννοήσεις με παράγοντες και στελέχη του ΟΤΕ, με στόχο τη διαμόρφωση κοινής γραμμής σε θέματα που αφορούσαν τη γερμανική εταιρία, προτείνουν στις μεταξύ τους αλληλογραφίες πρωτοκλασάτα στελέχη της Siemens Hellas, ειδικά όταν πρόκειται να αντιμετωπίσουν έρευνες της Δικαιοσύνης.
Για λειτουργούς της τελευταίας, μάλιστα, αναφέρονται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, όπως το ίδιο κάνουν και για ορισμένα πολιτικά πρόσωπα και κόμματα.
Αυτό προκύπτει πεντακάθαρα από το χειρόγραφο σημείωμα που έστειλε στις 10-10-1997 ο εκ των υψηλόβαθμων στελεχών της Siemens, κ. Καραβέλας, προς το έτερο στέλεχος, κ. Γεωργίου. Ως γνωστόν, και οι δύο εκλήθησαν και κατέθεσαν στον εισαγγελέα που ερευνά το «σκάνδαλο Siemens».
Το σημείωμα έχει τρία σημεία.
Στο δεύτερο αναφέρονται τα εξής:
«Με βάση δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” της 4ης.6.1996, κατά τον Σ. (σ.σ.: αναφέρει το όνομα) ήταν πληρωμένο/βαλτό, κινήθηκε αυτεπάγγελτα εισαγγελέας, επίσης “βαλτός” κατά τον Σ. (σ.σ.: αναφέρει το ίδιο όνομα), και ανέλαβε “δουλειά” η ανακρίτρια κα Ανασ.Δ. (σ.σ.: γράφει το όνομα)». ουσιαστικά δηλαδή λέγουν ότι όλοι αυτοί εκτελούσαν «διατεταγμένη υπηρεσία».
Γεγονός που αποτελεί προσβολή για τη Δικαιοσύνη.
Τότε, πάντως, εντός του ΟΤΕ και των εταιριών που ενδιαφέρονταν για τα μεγάλα έργα του Οργανισμού είχε δημιουργηθεί ιδιαίτερα βαρύ κλίμα λόγω της άσκησης ποινικής δίωξης και των δημοσιευμάτων για παλαιούς χρηματισμούς στελεχών του ΟΤΕ.
Την ίδια περίοδο (Μάιος 1996), στο Δ.Σ. του Οργανισμού είχε φτάσει δύο φορές εισήγηση για την απευθείας ανάθεση στις εταιρίες Siemens και Intracom της προμήθειας 325.000 ψηφιακών παροχών και 45.000 κυκλωμάτων κατ’ επέκταση 30% της συμβάσεως για ένα εκατομμύριο παροχές.
Ωστόσο, οι άμεσες και μελλοντικές προμήθειες ψηφιακών παροχών δεν προχωρούσαν, εξαιτίας του φόβου πιθανής παρέμβασης της Δικαιοσύνης.
Οπως και να ’χει, ένα χρόνο αργότερα, το Δεκέμβριο του 1997, δηλαδή δύο μήνες αφότου αντήλλαξαν τα δύο στελέχη της Siemens το συγκεκριμένο σημείωμα, η κυβέρνηση Σημίτη συνήψε προγραμματικές συμφωνίες με αυτές τις εταιρίες.
Τότε, ως γνωστόν, την περίφημη σύμβαση 8002 την είχε υπογράψει ο πρώην υπουργός Μεταφορών κ. Τάσος Μαντέλης.

Σχόλια