MRB: Η διαφορα στις 2,9 μοναδες ο ΣΥΝ στο 12,1% απο 5,1%

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 32,2%, έναντι 29,3% του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 7%, ο ΣΥΝ 12,1%, ο ΛΑΟΣ 4,1%.
Ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό οι πολίτες «ψηφίζουν» τον Κ.Καραμανλή με ποσοστό 38,8%, τον Γ.Παπανδρέου με ποσοστό 29,8%, ενώ κανέναν από τους δύο λέει το 28,2% των ερωτηθέντων.
-------------------
Κατα την MRB ηδιαφορα ηταν στις 2,5 μοναδες 6 μηνες πριν.
Τωρα και η MRB Δινει ψηλα τον ΣΥΝ.
Ουσιαστκα αυτη η δημοσκοπηση ειναι καλυτερη για την ΝΔ απο αυτην της παμπλικ ισου.
Δειχνει τη διαφορα να διευρυνεται.
Και αυτη δεν δινει αυτοδυναμια.
Απο την ΝΔ εμφανιζονται ομως να μη φοβουνται -για διαφορους λογους- το θεμα της αυτοδυναμιας.
Θα την παρουμε την αυτοδυναμια λενε.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σιγουρα ειναι καλυτερη.Κατα τη γνωμη μου αυτη απεικονιζει περισσοτερο την πραγματικοτητα σε σχεση με την ερευνα της pubblic issue.Η mrb ουσιαστικα ερχεται να επιβεβαιωσει τα στοιχεια της δημοσκοπησης της gpo(ανοιγμα της ψαλιδας,μεγαλο προβλημα η ακριβεια για την κυβερνηση).
Η pubblic issue δεν μας τα λεει καλα...!Ιδιαιτερα οσον αφορα τα ποσοστα του συν.Τα εχει πολυ φουσκωμενα.Παιζει 'παιχνιδακια' απ'οτι φαινεται ο αλαφουζος με τον συριζα για να προωθησει τα συμφεροντα του.Λυπαμαι για τον γιαννη μαυρη που συμμετεχει σ'αυτου του ειδους τα παιχνιδια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επειδή συγκρίνουμε την εύρενα "Τάσεις" της MRB που παρουσιάστηκε σήμερα με την αντίστοιχη του Δεκεμβρίου 2007, θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο και με το Βαρόμετρο της Public Issue.

Σύμφωνα λοιπόν με το Βαρόμετρο Δεκεμβρίου η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν 3% ενώ σήμερα 3,5%. Αντίστοιχο άνοιγμα δίνει και η MRB.

Αυτό όμως που έχει επίσης σημασία, όπως έχω ξαναγράψει σε σχόλια, είναι τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα 2 κόμματα και ιδίως η ΝΔ που είναι πρώτο κόμμα και ευελπιστεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές. Βλέπουμε λοιπόν ότι και οι 2 εταιρίες δίνουν αρκετά έως πολύ χαμηλότερα ποσοστά για τη ΝΔ (-6% η Public Issue και -2,4% η MRB).

Βέβαια, είμαστε μακριά από εκλογές και αυτό σίγουρα παίζει το ρόλο του στις χαμηλές συσπειρώσεις. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον πώς θα εξελιχθούν τα πολιτικά πράγματα τους επόμενους μήνες, δεδομένης της δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση αλλά και την πασιφανή αδυναμία του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα της ηγεσίας του να επωφεληθεί.

Ίδωμεν!

Β.Δ.