Το χωριο: θεωρείται ότι είναι κάποια άλλη μεγάλη εταιρία που ενδιαφερόταν για τις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα.

απο ελευθερο τυπο.
Εντύπωση προκαλεί, όμως, και το τρίτο σημείο.
Εκεί, προφανώς για κάποια υπόθεση που φαίνεται πως είχε ανησυχήσει Siemens και ΟΤΕ, το στέλεχος της γερμανικής εταιρίας γράφει:
«Παράκληση του κ. Σακκά είναι να βρεθείτε και με τον “παππού” και να συμφωνηθεί γραμμή άμυνας. Να δουν οι δικηγόροι μήπως και έχει παραγραφεί το θέμα. Περιμένει τηλεφώνημά σου».
Ποιος είναι ο «παππούς»;
Αγνωστο.
Οπως άγνωστο (;) είναι και το «χωριό», στο οποίο στελέχη της Siemens αναφέρονταν σε άλλο σημείωμα που αποκάλυψε ο ΕΤ.Κ στο περασμένο φύλλο.
Το «χωριό», που επίσης χρηματοδότησε πρώην επικεφαλής του ΟΤΕ, θεωρείται ότι είναι κάποια άλλη μεγάλη εταιρία που ενδιαφερόταν για τις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα. Γενικότερα, στα εσωτερικά σημειώματα των στελεχών της Siemens υπάρχουν αρκετές συνθηματικές (!) ονομασίες.
Οπως και να ’χει, την περίοδο 1996-1998 πρόεδρος του ΟΤΕ ήταν ο κ. Δημήτρης Παπούλιας. Πρόσωπο εμπιστοσύνης του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, που στη συνέχεια τον τοποθέτησε και στη ΔΕΗ, ενώ διευθύνων σύμβουλος ήταν ο κ. Πέτρος Λάμπρου.
Ο κ. Παπούλιας εκλήθη να καταθέσει στη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο της διερεύνησης του «σκανδάλου Siemens».
Ο κ. Μιχάλης Σακκάς είχε διατελέσει το 1990-1993, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ και από το 1994 μέχρι το 2003 ήταν σε επιχειρήσεις του κλάδου ως τεχνικός διευθυντής και σύμβουλος τηλεπικοινωνιών.
Σήμερα, έπειτα από πρόταση του υπουργού Μεταφορών, κ. Χατζηδάκη, ανέλαβε αντιπρόεδρος του τομέα παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Ηταν επίσης στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κων. Καραμανλής», συντονιστής της ομάδας Μεταφορών και Επικοινωνιών το 1989-1990 και το 1993 γενικός γραμματέας στα υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας, το 2005-2006 διευθύνων σύμβουλος της ΕΘΕΛ και το 2006-2007 πρόεδρος του ΟΑΣΑ.
Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το τελευταίο σημείο του σημειώματος, στο οποίο αναφέρεται: «Ηλία μου (σ.σ.: εννοεί τον κ. Γεωργίου), η Ν.Δ. και ο Κράτσας συνεχίζουν την ίδια επιπολαιότητα και αυτοί μεν καλά να πάθουν αν δεν ξαναβγούν (σ.σ.: το πιθανότερο στις εκλογές), εμείς όμως σε τι φταίμε;».
Ο κ. Απόστολος Κράτσας ήταν αρμόδιος για θέματα τηλεπικοινωνιών στην κυβέρνηση της Ν.Δ. το 1990. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. και πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας.

Σχόλια