Σ. Ψυχαρης: Ποιος θα ειναι ο επομενος;


απο το αυριανο βημα.
Ενας νέος πολιτικός, γόνος οικογενείας που πρωταγωνιστεί επί δεκαετίες στην πολιτική ζωή της χώρας, εμφανίζεται ως πρώτο θύμα του σκανδάλου Siemens. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι δεν είναι δωρολήπτης αλλά αγοραστής του ηλεκτρονικού εξοπλισμού που πήρε από τη Siemens. Και προσέθεσε ότι είχε προφορικώς συμφωνήσει να εξοφλήσει εν καιρώ το τιμολόγιο - με τιμολόγια δεν διακινείται μαύρο χρήμα, είπε ο υιός του πρώην πρωθυπουργού.
Η Νέα Δημοκρατία ύστερα από τρίωρη σιγή ασυρμάτου δήλωσε ότι θεωρεί επαρκείς τις εξηγήσεις του νεαρού βουλευτή.
Ποιος θα είναι ο επόμενος;
Το σκάνδαλο Siemens, που πλανάται από καιρό ως φάντασμα πάνω από τη χώρα, φαίνεται να απειλεί καταλυτικά τη δημόσια ζωή. Εξευτελίζει πρόσωπα, απαξιώνει θεσμούς και διασύρει πολιτικές δυνάμεις.
Ονόματα διακεκριμένων πολιτικών, που άσκησαν εξουσία, καθώς και «μεσαίων» κομματικών στελεχών αναφέρονται ως δωροδοκηθέντων με «μαύρο χρήμα», τα ίχνη του οποίου χάνονται στους φορολογικούς παραδείσους και στις λεγόμενες εξωχώριες εταιρείες.
Η Δικαιοσύνη ερευνά την υπόθεση και ελπίζεται ότι, αν δεν είναι, όπως πρέπει, τυφλή, θα πάσχει τουλάχιστον από αχρωματοψία ώστε να μην ξεχωρίζει το πράσινο από το γαλάζιο!
Τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα τα οποία κυρίως αντιμετωπίζουν τα βέλη που εκτοξεύονται καθημερινώς δεν μπορούν πλέον να τηρούν αιδήμονα σιωπή υιοθετώντας στάση αναμονής - έως ότου ο ανακριτής ολοκληρώσει το έργο του.
Στο βάθος της σήραγγας ευτυχώς φαίνεται φως.
Το γεγονός ότι οι δύο επικεφαλής των δύο μεγάλων κομμάτων ΔΕΝ εμπλέκονται στις απαξιωτικές φημολογίες γεννά την ελπίδα ότι θα λάβουν τα μέτρα που πρέπει. Οφείλουν να αποκόψουν αμέσως τα τυχόν μολυσμένα μέλη του σώματος προτού εξελιχθούν σε καρκινώματα.
-----------------------------------
Εχουμε πει πολλες φορες για συννενοηση των δυο κομματων πανω στο θεμα.
Εχουμε πει επισης οτι ο Γιωργος ειναι καθαρος.
Για τον Καραμανλη δεν το συζηταμε καθολου.
Αυτο που προτεινει ο Ψυχαρης ειναι λογικο...
Παρολο που οι ευθυνες ΔΕΝ ειναι της ιδιας ταξεως.

Σχόλια