Siemens: Ο νομος περι ευθυνης υπουργων δεν τυγχανει εφαρμογης. Ομως ονοματα θα βγουν.Συννενοησεις γινονται αραγε;

Γραφει ο Τελλογλου στη καθημερινη.
Η κυβέρνηση φαίνεται να επιθυμεί ακόμα και αν παραγραφεί το αδίκημα για πολιτικά πρόσωπα να λογοδοτήσουν «όσοι λειτούργησαν αυτή τη μηχανή κατά τη δεκαετία του ’90 και ώς το 2006».....
....Ενα διαφορετικό ζήτημα είναι εάν, εφόσον το αδίκημα αφορά χρηματοδότηση προεκλογικού αγώνα πολιτικού κόμματος, εφαρμόζεται ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Τις τελευταίες εβδομάδες πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι τα πολιτικά κόμματα χρηματοδοτούνταν με «θεσμικό τρόπο» από τα ταμεία της εταιρείας.
Μάλιστα, ύποπτοι στην ελληνική πτυχή της υπόθεσης έχουν βεβαιώσει στην «Κ» τέτοιες πληρωμές το 1990, το 1997, το 2004 και το 2007 . Ο νόμος 3023 απαγορεύει τη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων από νομικά πρόσωπα και αυτός θα εφαρμοστεί σε περίπτωση που προκύψουν τέτοια αδικήματα για τις εκλογές του 2004 και του 2007 και οι ποινές που προβλέπονται είναι έως δύο χρόνια.
Τα χρήματα που δίνονταν από τις εταιρείες «τύπου» Placid Blue Corporation φαίνεται να αξιοποιούνταν ως «χορηγίες» σε επί μέρους πολιτικούς και των δύο κομμάτων κατά παράβαση του νόμου για τη χρηματοδότησή τους. Η επικρατούσα απάντηση είναι λοιπόν ότι προκειμένου για προεκλογικές δαπάνες ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν τυγχάνει εφαρμογής, εφόσον συγκεκριμένη «χορηγία» δεν συνδεθεί με εύνοια σε συγκεκριμένη απόφαση αλλά αφορά τη λεγόμενη «καλλιέργεια τοπίου», δηλαδή τη διασφάλιση ότι «όποια κυβέρνηση και να εκλεγεί θα αντιμετωπίσει ευνοϊκά μία μεγάλη εταιρεία». Αυτή ακριβώς ήταν και η πρόθεση του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου, όπως τη μετέφερε ο οικονομικός διευθυντής τηλεπικοινωνιών κ. Κουτσενρόιτερ στην κατάθεσή του τον Δεκέμβριο του 2006 .
-------------------------------------
Γινονται αυτη τη στιγμη συννενοησεις μεταξυ των κομματων ωστε το θεμα να μην μετατραπει σε πολιτικο ?
Αυτη ειναι η ουσια.
Μονο ετσι θα βγει ακρη.
Κανεις δεν μπορει να ξερει αν αυτο (οι συννενοησεις) γινονται.
Θα ηταν ομως το καλυτερο....
Για ολους.
Να μην παρει δηλαδη το θεμα την εννοια ποιο κομμα πηρε κλπ κλπ αλλα να μεινουμε απλα στα προσωπα και οχι στα κομματα που ανηκαν.
Αυτο γινεται αυτη τη στιγμη?
Κανεις δεν λεει τιποτα....

Σχόλια