O Πρετεντερης, ο Αλογοσκουφης, ο Αλαβανος και πως μια πολιτικη διαφωνια γινεται προσωπικη. Ο Αλαβανος ειναι υποκριτης;


Από τη χθεσινή άθλια εικόνα της Βουλής θα ξεχωρίσω μόνον ένα συγκεκριμένο περιστατικό. Ο Αλαβάνος κατηγόρησε τον Αλογοσκούφη ότι, αν δεν ήταν υπουργός, δεν θα τον προσλάμβαναν «ούτε διαχειριστή σε συνοικιακό σουπερμάρκετ».
Ηταν μια ευθεία προσωπική επίθεση, η οποία δεν αμφισβητούσε την πολιτική του Αλογοσκούφη (κάτι το οποίο αποτελεί απόλυτο δικαίωμα του Αλαβάνου ), αλλά την επαγγελματική επάρκεια του Αλογοσκούφη (κάτι το οποίο δεν αφορά τον Αλαβάνο, εκτός αν είναι ιδιοκτήτης συνοικιακού σουπερμάρκετ και ψάχνει για υπάλληλο).
Θα δεχθώ όμως ότι η προσωπική επίθεση του Αλαβάνου είναι θεμιτή στη λογική ότι όλα είναι θεμιτά στην ελληνική πολιτική κλωτσοπατινάδα - εδώ ο Πάγκαλος έχει εξαγγείλει και συλλήψεις για τον ΟΤΕ...
Τι σημαίνει αυτό; Αν μη τι άλλο, ένα πολύ απλό πράγμα: ότι ο Αλαβάνος έχει την επάρκεια να κρίνει την επάρκεια του Αλογοσκούφη.
Οτι γνωρίζει δηλαδή πώς δουλεύει η αγορά εργασίας και διαπιστώνει ότι ο Αλογοσκούφης δεν εμπίπτει στις προδιαγραφές της. Ευλόγως λοιπόν ο Αλογοσκούφης τον ρώτησε αν ο ίδιος εργάστηκε ποτέ και πού εργάστηκε ώστε να επιδεικνύει τέτοια βεβαιότητα στην αξιολόγηση των άλλων.
Ο Αλαβάνος με ιταμό ύφος τον προέτρεψε να πάρει τις σχετικές πληροφορίες από το ιστολόγιο της Βουλής.
Ακολούθησα την προτροπή του Αλαβάνου και ανέτρεξα στη σχετική σελίδα του ιστολογίου της Βουλής. Διάβασα ότι το επάγγελμά του είναι «οικονομολόγος», διάβασα ότι σπούδασε στο «Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών», διάβασα ότι από το 1981 εκλέγεται ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, αλλά πουθενά δεν λέει τίποτε για οιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Λέξη!
Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
* Είτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ασκήσει κάποτε κάποιο επάγγελμα αλλά δεν θεώρησε την πληροφορία αξιόλογη ώστε να την αναφέρει στο βιογραφικό του.
* Είτε δεν έχει ασκήσει ποτέ, κανένα επάγγελμα.

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα για ό,τι και από τα δύο ισχύει: δεν θεωρώ ότι η πολιτική δραστηριότητα είναι υπόθεση ενσήμων. Από την άλλη πλευρά όμως, δυσκολεύομαι να αντιληφθώ πώς μπορεί κάποιος να θεωρεί κριτήριο πολιτικής αξιολόγησης την επαγγελματική επάρκεια των άλλων όταν ο ίδιος δεν έχει να επιδείξει μια στοιχειώδη επαγγελματική δραστηριότητα ή όταν θεωρεί ότι η όποια επαγγελματική δραστηριότητα είναι ανάξια αναγραφής στο επίσημο βιογραφικό του.
Πολλοί μιλούσαν χθες για «ατόπημα» και «αμετροέπεια». Διαφωνώ. Εγώ θεωρώ ότι έχουμε απλώς να κάνουμε με μια ακραία περίπτωση υποκρισίας.
----------------------------------------
Eνταξει ο Πρετεντερης δεν ειναι ακριβως φιλος (πολιτικος) του Αλαβανου.
Κανει ομως μια κριτικη και κατηγορει τον Αλαβανο για υποκρισια.
Δεν μπορω να δω που εχει αδικο.
Θα μου πεις δεν τα ξεραμε αυτα για τον Αλαβανο.
Ναι βεβαια ηταν γνωστα.
Το θεμα προεκυψε οταν κατηγορησε τον Αλογοσκουφη (χωρις λογο, προσωπικα και επιπλεον αδικα) για κατι που δεν επρεπε.
Πολλα μπορεις να πεις για τον Αλογοσκουφη (σε πολιτικο επιπεδο) αλλα το να λες οτι ειναι ασχετος και δεν κανει ουτε για ψιλικατζιδικο ειναι κατι που δεν επρεπε να κανει ,ειδικα ο Αλαβανος.
Με την εννοια οτι περιμενουμε αλλο ηθος απο τον Αλαβανο.
Μετα μην κατηγορουμε τον Ψωμιαδη...
Απο εκει και περα βεβαια ο Πρετεντερης μονο χαζος δεν ειναι.
Τσιμπησε το θεμα καταλαβε οτι πιανει και το σηκωσε.
Σε λιγο θα πιασει και το θεμα με το σκοπιανο.
Να μου το θυμηθειτε.
Εμεις παντως θα το κρατησουμε το σκοπιανο.
Ουτε κουβεντα απο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πολυ αφ υψηλου δεν μας αντιμετωπιζουν?

Σχόλια