Βενιζελος: Οχι στην κοινη καθοδο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ και ...δεν υπαρχει συμφωνια με Γιωργο για την επομενη μερα.


απο ελευθερο τυπο.
...Τελικά, έχετε έρθει σε συμφωνία με τον Γ. Παπανδρέου για την «επόμενη ημέρα»;
Η μόνη συμφωνία που έχουμε κάνει ενώπιον των πολιτών και της παράταξης όλοι μας είναι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να προτείνουμε στους Ελληνες μια θετική στρατηγική για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία........
..........Μονοκομματικές ή πολυκομματικές κυβερνήσεις;
Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει, γιατί έτσι μας το κληροδότησε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ως κόμμα-παράταξη, ως πλειοψηφικό ρεύμα, ως κόμμα εξουσίας.
Στόχος μας είναι η αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Οχι όμως μια αυτοδύναμη πλειοψηφία παλιού τύπου, συνώνυμη με την αλαζονεία, και τη μονοκομματική νοοτροπία. Μιλάμε για μια αυτοδυναμία που μπορεί να αναλάβει μεγάλες ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες, ικανή να διαμορφώσει κοινωνικές συναινέσεις και πολιτικές συνεργασίες και στο επίπεδο της κυβέρνησης. Αποδέκτης αυτής της πρότασης είναι πρωτίστως ο Συνασπισμός. Αλλά και άλλες δυνάμεις. Αλλωστε, αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, δεν υπάρχουν οι αριθμητικές και θεσμικές προϋποθέσεις για μια άλλη κυβέρνηση.
--------------------------------------
Με διπλωματικο τροπο ο Βενιζελος λεει
1) Δεν υπαρχει συμφωνια με Γιωργο για την επομενη μερα.
Προσωπικα τον πιστευω. Ο Γιωργος δεν θα παραδωσει το κομμα. Θα γινει παλι μαχη νομιζω αλλα αυτη τη φορα θα ειναι πολυ δυσκολα για τον Γιωργο.
2) Οχι στην κοινη καθοδο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ.
Μιλαει οτι πρεπει να ειναι το πασοκ πρωτο κομμα αλλα χωρις αυτοδυναμια και μετα βλεπουμε. Δεν συζηταει καθολου για κοινη καθοδο.
Θυμηθειτε οτι και ο Πρετεντερης ειναι εναντιον της κοινης καθοδου. Δεν χρειαζεται αλλο σχολιο νομιζω πανω σε αυτο.
Αντιθετα ο Γιωργος ειναι υπερ.
Λογικο.
Ειναι η μοναδικη του ελπιδα.

Σχόλια