Ολα τα ψεματα που λεει η αντιπολιτευση και τα καναλια για τον ΟΤΕ.Θα αυξηθουν οι τιμες; Ψεμα. Μονο η Ελλαδα πουλαει; Ψεμα κλπ κλπ

Πόσες ανακρίβειες δεν έχουν λεχθεί και δεν έχουν γραφεί για τη στρατηγική συμμαχία του ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ. Συνδικαλιστές, ΠΑΣΟΚ, Αριστερά και πολλά από τα κανάλια και τις εφημερίδες που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, υιοθέτησαν αβασάνιστα προπαγανδιστικά σλόγκαν που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και όμως, πόσα από αυτά τα ψέματα δεν πέρασαν ήδη στην κοινή γνώμη, διότι η κυβέρνηση δεν τα καταπολέμησε σταθερά με μια επίμονη ενημέρωση των πολιτών.
Προσωπικά έχω δεχθεί εκατοντάδες τηλεφωνήματα από αναγνώστες, που με ρωτούν αν είναι αλήθεια ότι η D.T. παίρνοντας τον ΟΤΕ θα ανεβάσει τα τέλη και με συμβουλεύονται σε ποια άλλη ιδιωτική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία να γίνουν συνδρομητές!
Τους εξηγώ ότι η D.T. αγοράζει το 25% του ΟΤΕ για να κερδίσει και όχι να ζημιωθεί. Οταν, συνεπώς, ο ΟΤΕ έχει ήδη απολέσει το 30% και πλέον της αγοράς από τις ιδιωτικές εταιρείες, δεν είναι τρελοί οι Γερμανοί να αυξήσουν τις τιμές και να χάσουν!
Αντίθετα, θα ρίξουν τις τιμές χάρις στις οικονομίες κλίμακας και θα βελτιώσουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών για να κερδίσουν νέους πελάτες.
Αλλωστε, όπως προκύπτει από τη συμφωνία που ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης, η τιμολογιακή πολιτική είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης. Ο ρυθμιστής είναι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, που έχει την ευθύνη να εγκρίνει τα τιμολόγια.
Μια δεύτερη ανακρίβεια, με την οποία κυριολεκτικά μας «γάνωσε» το μυαλό το ΠΑΣΟΚ, ήταν ότι το ξεπούλημα του ΟΤΕ στους Γερμανούς δεν έχει προηγούμενο σε καμιά προηγμένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σε όλες, οι τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί ανήκουν στο κράτος. Και τι διαβάζω στα χθεσινά ΝΕΑ, στη σελ. 8, με ένα ωραίο γράφημα;
Στη Μεγάλη Βρετανία οι τηλεπικοινωνίες είναι πλήρως ιδιωτικοποιημένες. Στην Αυστρία, το κράτος ελέγχει στην Telekom Austria το 27,37%, στο Βέλγιο ελέγχει το 53,5%, στην Ολλανδία έχει ιδιωτικοποιηθεί. Στη Γερμανία, το κράτος ελέγχει το 16,87% και μια κρατική τράπεζα το 14,83%, στη Γαλλία το κράτος έχει το 27,3%, στην Πορτογαλία πλήρως ιδιωτικοποίηση και το ίδιο στην Ισπανία, ενώ ιδιωτικός είναι και ο ΟΤΕ της Ιταλίας.
Και προσθέτουν τα ΝΕΑ ότι οι ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες βρίσκονται σε ρότα εξαγορών και συγχωνεύσεων! Δηλαδή, αυτά που ζητούν συνδικαλιστές και ΠΑΣΟΚ οδηγούν στην αδράνεια του παρελθόντος, σε μια περίοδο που ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος της Ευρώπης, υπό την πίεση του διεθνούς ανταγωνισμού, προχωρεί σε στρατηγικές συμμαχίες!
Ακουγα προχθές έναν σοβαρό σχολιαστή του Mega να ωρύεται κατά της «πώλησης» του ΟΤΕ και να λέει ότι είναι εγκληματική, γιατί γίνεται με μοναδική αιτία να εισπράξει ο Αλογοσκούφης το ευτελές τίμημα των 442 εκατ. ευρώ προκειμένου να «βουλώσει» κάποιες τρύπες του καταρρέοντος προϋπολογισμού! Ω! Της αμαθείας η κατάντια! Μα με βάση τη συμφωνία του Μάαστριχτ, το τίμημα από κάθε πώληση δημόσιας περιουσίας πηγαίνει μέχρι τελευταίου ευρώ σε απόσβεση του δημοσίου χρέους, δηλαδή απαγορεύεται διά ροπάλου να πάει στον προϋπολογισμό!
Η Αριστερά ειδικά μιλά λίγο πολύ για «κομπίνα» D.T., κυβέρνησης με τη μεσολάβηση της ΜIG. Ξεχνούν ότι η MIG αγόρασε μετοχές του ΟΤΕ που είχαν πωλήσει στην αγορά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια.
Επομένως, το ΠΑΣΟΚ έδωσε τη δυνατότητα αυτή στη MIG. Η κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει ότι η MIG δεν ήταν επιθυμητός στρατηγικός εταίρος για τον ΟΤΕ.
απο καθημερινη του Νικου Νικολαου.

Σχόλια