ΠαΣοΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Αν συνεχίσουν έτσι, κάποια στιγμή θα πιαστούν και στα χέρια...


Οι εμφύλιοι είναι συνήθως οι χειρότεροι πόλεμοι.

Το ίδιο ισχύει και στην πολιτική. Η φθινοπωρινή αναμέτρηση Παπανδρέου- Βενιζέλου για την ηγεσία του ΠαΣοΚ υπήρξε, ας πούμε, απείρως σκληρότερη από την αναμέτρηση Καραμανλή- Παπανδρέου που είχε μόλις προηγηθεί.

Κι όπως φαίνεται, τον κανόνα θα επιβεβαιώσει η τροπή που παίρνουν οι σχέσεις ΠαΣοΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Αν συνεχίσουν έτσι, κάποια στιγμή θα πιαστούν και στα χέρια...
Μιλάμε πλέον για δύο κόμματα που διεκδικούν σχεδόν επί ίσοις όροις ένα σημαντικό κομμάτι του εκλογικού σώματος. Το καθένα κάνει ό,τι μπορεί για να πάρει τους περισσότερους.
Ακόμη περισσότερο που αυτό το σκηνικό μόνο το ΠαΣοΚ δεν ευνοεί. ....

...Ο λόγος είναι απλός και αριθμητικός: όσο κι αν πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ περισσότερο από το 5% των τελευταίων εκλογών, είτε το τριπλάσιο είτε το διπλάσιο, αυτό θα καταβληθεί σε συντριπτικό ποσοστό από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης....
...Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει το ΠαΣοΚ να απεγκλωβιστεί από αυτόν τον καταστροφικό φαύλο κύκλο. Κι αν, κατ΄ αρχήν, θα τον κατανοήσει. ...
--------------------------------------------------
Oπως παντα ο Γιαννης μιλαει απλα, κατανοητα και με ευστοχια.
Με δυο κουβεντες αναλυει αυτα που οι πασοκοι θα στα πουν με ατελειωτες αναλυσεις επι αναλυσεων και βαρυγδουπες κουλτουριαρικες βαρετες αναλυσεις.
Ο Μεγαλος καθοδηγητης του πασοκ δινει τις κατευθυνσεις.
Τωρα θα αναλαβουν οι αποκατω (προεδρος, κομματικα οργανα, πρωτοκλασσατα στελεχη κλπ) να συζητησουν, να κατανοησουν που λεει και ο Γιαννης , το θεμα και μετα να βρουν και λυσεις.
Οσο οι απο κατω απο τον στρατηγο (προεδρος, κομματικα οργανα κλπ κλπ) θα κατανοησουν το θεμα και θα βρουν λυσεις αλλο τοσο και εγω θα γινω Αρχιεπισκοπος.
Το πασοκ εχει πεσει πια απο το ποδηλατο....

Σχόλια