Σταματανε τα κορακια. Επιτελους μια καλη κινηση για τον κοσμο που του παιρνουν το σπιτι μεσα απο τα χερια.

απο ελευθερο τυπο
Φρένο στους πλειστηριασμούς ακινήτων σχεδιάζει να βάλει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης μιλώντας χθες στη ΝΕΤ προανήγγειλε την κατάθεση νέας νομοθετικής ρύθμισης σύμφωνα με την οποία η τιμή εκκίνησης για να βγει στο «σφυρί» ένα ακίνητο δεν θα μπορεί να είναι κατώτερη της αντικειμενικής του αξίας. Παράλληλα, η τιμή του «πλαφόν» θα ισχύει απαρέγκλιτα, όσες φορές κι αν πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία, μέχρι να πλειοδοτηθεί το ακίνητο......
....Ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι οι ίδιοι οι τραπεζίτες έχουν εισηγηθεί την υιοθέτηση του μέτρου, καθώς ένα σπίτι αξίας 150.000 ευρώ έβγαινε στο «σφυρί» με τιμή εκκίνησης 15.000 ευρώ και τελικά δημοπρατείτο στο 1/3 της αξίας του.
Ανάλογη ρύθμιση είχε εισηγηθεί και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής. Η πρόταση του κ. Παπανδρέου προέβλεπε ότι δεν θα εκχωρείτο ακίνητο σε τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής όσες φορές και αν έπρεπε να επαναληφθεί ο πλειστηριασμός, ενώ ο δανειολήπτης θα πρέπει να λαμβάνει από την τράπεζα, σε περίπτωση πλειστηριασμού, τη διαφορά της οφειλής του τουλάχιστον από την αντικειμενική αξία του ακινήτου του.
--------------------------------
Επιτελους ξυπνησαν.
Να και ενα καλο μετρο απο την κυβερνηση που λυνει ενα τεραστιο προβλημα.
Πολλες τραγωδιες εχουν παιχτει με τα κορακια (πολλοι λενε σε συννενοηση με υπαλληλους τραπεζων) να παιρνουν τα σπιτια του κοσμου μεσα απο τα χερια του.
Τοσες κυβερνησεις τοσα χρονια δεν το ειχαν σκεφτει.
Η κυβερνηση να σταθει διπλα στον κοσμο και ο Αλογοσκουφης να αφησει τα υψηλα νοηματα για τα συνεδρια των οικονομολογων.
Ο Ελληνας μονο την καθημερινοτητα καταλαβαινει και καλα κανει.

Σχόλια