Τσιπρας: Ζηλευω τους μεταναστες που παιρνουν μια μπυρα καθονται στο παγκακι και συζητανε...


απο το βημα.
O Λένιν έγραψε το «Τι να κάνουμε». Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει συνέντευξη στην «Αthens Voice» με τον τίτλο «Τι πρέπει να κάνουμε»...
Στην εν λόγω συνέντευξη ο δροσερός Αλέξης φιλοτεχνεί με γνήσιο σοσιαλιστικό λυρισμό το όραμά του για τη συλλογικότητα και το αντιπαραβάλλει στην αξία της ατομικότητας: «Οσο για τον πολίτη του καναπέ,βλέπω τους μετανάστες που παίρνουν μια μπίρα,κάθονται έξω από το μίνι μάρκετ ή στην είσοδο της πολυκατοικίας ή στο παγκάκι και συζητάνε και τους ζηλεύω.
Οχι επειδή ζουν στα υπόγεια,αλλά επειδή έχουν αίσθηση του δημόσιου χώρου.Καταλαβαίνουν ότι μπορούν να είναι έξω και να κάνουν παρέα χωρίς να πρέπει να πληρώσουν και να καταναλώσουν.Αυτό το έχουμε χάσει και πρέπει να το ξαναβρούμε».
Επειδή βρίσκω αφόρητη την ιδέα ότι ο άνθρωπος είναι τελείως ανόητος, προτιμώ να πιστεύω ότι μάλλον δεν στέκει και πολύ στα καλά του.
Δεν του περνά από τον νου ότι οι μετανάστες υποχρεώνονται να το ρίχνουν έξω με μια μπίρα στο παγκάκι επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή. Είναι η ανέχεια και, ενδεχομένως, η ανάγκη να κάνουν οικονομίες που τους οδηγεί στο παγκάκι, όχι η «αίσθηση του δημόσιου χώρου». Αν ίσχυε η εκδοχή του Τσίπρα, οι Αλβανοί θα ήσαν πανευτυχείς περνώντας ατελείωτες ώρες ανίας στην τεράστια πλατεία των Τιράνων.
Δεν θα διακινδύνευαν τα πάντα ούτε θα υφίσταντο παντοειδείς εξευτελισμούς προκειμένου να βρεθούν πάση θυσία στην Ελλάδα και να κυνηγήσουν το όνειρο της προκοπής για αυτούς και τις οικογένειές τους.
Απορώ, ειλικρινά, πώς πήρε πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού από το Μετσόβιο. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, επειδή με τρομάζει πολύ περισσότερο η ιδέα του Τσίπρα να χτίζει πολυκατοικίες παρά να εκστομίζει παρόμοιες αρλούμπες διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών, χίλιες φορές να μείνει εκεί που βρίσκεται!
Το μη χείρον βέλτιστον.
Διότι στη δημοκρατία κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει έναν αγαθό άνθρωπο να πολιτεύεται με το πρόγραμμα να κάνει την Ελλάδα Αλβανία, ευτυχώς όμως δεν νομίζω να υπάρχει ο λαός που θα του έδινε ποτέ την εξουσία...
-------------------------------------------
Οτι ποναει το 17,5% ειναι σιγουρο.
Αλλα ρε παιδι μου και αυτος ο Τσιπρας....
ΟΚ παντως εδω εχουμε παει στο αλλο ακρο.
Παιρνει το βημα μια κουβεντα και την κανει βουκινο.
Πρεπει να βρουν τον ρυθμο τους στον ΣΥΝ.
Ολοι.
Μπορουν?

Σχόλια

Ο χρήστης ΠΡΕΖΑ TV είπε…
Τι ρομαντικο αγορι....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπραβο το γελαστο αγορι!

και οι κινεζοι καποτε χεζανε ολοι μαζι παρεα στο κατωφλι τους... (βλ. καζαντζακη)

αυτοι κι αν ειχανε αισθηση του δημοσιου χωρου!

ελπιζω η παραπανω ιδεα να γινει πολιτικη προταση στο Ροζ Βιβλιο του Τσιπρα...

πολιτικος μηχανικος ων θα μας ενοποιησει ως αλλος τριτσης και τους αποχετευτικους χωρους...

>>ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΛΟΥΚΟΥΜΟΣΚΟΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ<<