ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Του Νικου Ταγιου.


Το συνημμένο κείμενο με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει γύρω από τολεγόμενο Μακεδονικό, προσπαθεί να φωτίσει γεγονότα που έχουν συμβεί καικαταγραφεί από την ιστορία πριν από 2.500 χρόνια.
Εκ μέρους της ομάδας εργασίας
Νίκος Τάγιος
Το εν λόγω κείμενο, στα ελληνικά ή στα αγγλικά, αποστέλλεται:
Στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Στον πρωθυπουργό και τα μέλητης Ελληνικής Κυβέρνησης
Στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Στακόμματα της Βουλής
Στους Έλληνες βουλευτές
Στις ηγεσίες και τα υπουργεία Εξωτερικών των χωρών της Ε.Ε. και τουΝ.Α.Τ.Ο.
Στους ευρωβουλευτές της Ε.Ε.
Στις πρεσβείες όλων των χωρών στην Ελλάδα.
Στις πρεσβείες τηςΕλλάδος στο εξωτερικό
Σε οργανώσεις και συνδέσμους του απόδημουελληνισμού
Σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Σε ΜΜΕ, έντυπα καιηλεκτρονικά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μάιος 2008

-----------------------------------------
Το κειμενο που λαβαμε ειναι βεβαια αρκετα εκτενες για να μπει σε μια και μονη αναρτηση.
Δειτε ενα μικρο πρωτο δειγμα.
Άρα οι Σπαρτιάτες, οι Μακεδόνες, οι Αθηναίοι, οι Κορίνθιοι, οι Ηλείοι, οι Θεσσαλοί και λοιποί Έλληνες έχουν όλα τα γνωρίσματα του κοινού έθνους.
Είναι επίσης γνωστό ότι κατά την αρχαιότητα η Ελλάδα ήταν κατακερματισμένη σε πολλά μικρά κρατίδια με πολιτική, οικονομική, στρατιωτική και διοικητική αυτοτέλεια, όλοι όμως είχαν επίγνωση της κοινής φυλετικής τους καταγωγής και όταν χρειαζόταν ενώνονταν για την υπεράσπιση των κοινών τους ιδανικών.
ΣΗΜΕΡΑ
Αυτό που προκύπτει ως τελικό συμπέρασμα είναι ότι λαοί και εθνότητες, χωρίς μεγάλη και ένδοξη ιστορική διαδρομή, προσπαθούν να συνδέσουν τη φυλετική και εθνική καταγωγή τους με μορφές που έχουν περίοπτη θέση στο βάθρο της ιστορίας, όπως αυτή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έτσι οι σκοπιανοί γείτονες μας, επειδή κατοικούν σε μια χώρα που είχε κατακτηθεί από το Φίλιππο τον πατέρα του Αλεξάνδρου και ήταν τμήμα της Μακεδονίας, εδώ και λίγες δεκάδες χρόνια, έχουν βαφτιστεί Μακεδόνες επιθυμώντας να σφετεριστούν τη «μακεδονική γλώσσα» και το «μακεδονικό έθνος».
Και όχι μόνο. Μέσα από το σύνταγμά τους και από τα σχολικά τους εγχειρίδια καλλιεργούν τον αλυτρωτισμό και οραματίζονται τη μεγάλη Μακεδονία με τη βίαιη προσάρτηση ελληνικών εδαφών. ( Ο πρωθυπουργός Nikola Gruevski καταθέτει στεφάνι σε μνημείο όπου με κόκκινο χρώμα υπάρχει χάρτης της «Μακεδονίας» που περιλαμβάνει και το σύνολο της ελληνικής Μακεδονίας, εικόνα 5).
Πιστεύουμε ότι κάθε έθνος οφείλει να διεκδικεί το δικαίωμά του για την προάσπιση της ιστορικής του ταυτότητας. Από αυτή τη βασική αρχή δε θα μπορούσαμε να εξαιρέσουμε τους Έλληνες, των οποίων η συμβολή στη διαμόρφωση της σύγχρονης πολιτικής σκέψης και στη θεμελίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος υπήρξε καθοριστική.
Ατυχώς αυτόκλητοι «ιστορικοί» για ίδιους λόγους προσπαθούν με προκλητικό τρόπο να αλλοιώσουν την ιστορία, έστω και αν οι κάτοικοι της γείτονος χώρας, σε κάθε περίπτωση, δεν έχουν κοινή καταγωγή, ίδια γλώσσα, ίδια θρησκεία, ίδια ήθη και έθιμα ή οποιαδήποτε ιστορική σχέση με τη Μακεδονία, η οποία είναι και μόνο ελληνική.
ΥΓ Ευχαριστουμε τον Νικο Ταγιο και την ομαδα του διαβαζοντας το κειμενο ξεκαθαρισα και εγω ο ιδιος καποια πραματα.
ΥΓ2 Σε επομενες αναρτησεις μας θα κανουμε σταδιακη χρηση του υλικου (αν καποιος αναγνωστης ενδιαφερεται για ολοκληρο το κειμενο ας επικοινωνησει μα μειλ να του το στειλουμε)

Σχόλια