Σεμνα και ταπεινα 38 εκατομ. ευρω για δεξιωσεις, ταξιδια και ανακαινισεις υπουργειων (σε καιρο ακριβειας).

απο in.gr
Περισσότερα από 38 εκατ. ευρώ στοίχισαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι ανακαινίσεις υπουργικών γραφείων, οι δεξιώσεις και οι αποστολές στο εξωτερικό, σύμφωνα με στοιχεία που η ίδια η κυβέρνηση έχει δημοσιοποιήσει στη Βουλή. Οι δαπάνες αυτές εγγράφονται στον προϋπολογισμό ως ανελαστικές...
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής, περίπου 10 εκατ. ευρώ το χρόνο στοιχίζει στους φορολογούμενους η «σεμνότητα και ταπεινότητα» ορισμένων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, εν μέσω οικονομικής ύφεσης, επιτήρησης από την ΕΕ και διαδηλώσεων για την εισοδηματική πολιτική.
Μάλιστα, στα 38 εκατ. ευρώ που στοίχισαν οι λεγόμενες «ανελαστικές δαπάνες» των υπουργείων δεν περιλαμβάνονται οι νέες λιμουζίνες,
--------------------------------
Σε μια εποχη που ολο το πολιτικο παιγνιδι θα παιχθει στην καθημερινοτητα θα βλεπουμε ολο και συχνοτερα τετοια ρεπορταζ που στοχο εχουν το θυμικο του πολιτη που υποφερει απο την ακριβεια.
Πιθανοτατα προκειται για λαικιστικο δημοσιευμα καθως δεν διευκρινιζεται αν ολα αυτα ηταν αναγκαια για την λειτουργια των υπουργειων.
Παντως καλα κανει το in.gr και τα βγαζει.
Το κρατος (γενικα μιλαμε) θα πρεπει να μαζευτει.

Οσο πιο πολυ τους τα χωνουμε τοσο καλυτερα.
Εστω και για πολιτικους λογους.
Κατα μια εννοια αυτη ειναι και η λειτουργια της αντιπολιτευσης.
Να τα χωνει οπου μπορει.
Ας βγουν τωρα να εξηγησουν (και να πεισουν) οτι αυτα τα εξοδα ηταν αναγκαια.

Σχόλια