O στρατηγος Πρετεντερης με τιτλο απονη ζωη (καλο John) επιτιθεται για την καταληψη του κεντρου. Θα ακολουθησουν οι αξιωματικοι Βενιζελος, Γιωργος κλπ

γραφει ο ΑΓΕΕΘΑ John.
Αν κατάλαβα καλά, στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή συγκρούστηκαν δύο βασικές απόψεις.
...Να θυμίσω τη γνωστή φράση του παλαιού Καραμανλή, η οποία λει οτι η χωρα «ανήκει στη Δύση» και η οποία προωθεί τα συμφέροντά της στο πλαίσιο της ευρύτερης ευρωατλαντικής συμμαχίας.
...Τη βασική αυτή αντίληψη συμμερίζονται σαφώς τα δύο μεγάλα κόμματα, κάτι το οποίο φάνηκε και στη χθεσινή συζήτηση. Μπορεί ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου να μη συμπίπτουν σε όλα αλλά συμπίπτουν στα περισσότερα και στα θεμελιώδη.
Η δεύτερη άποψη είναι συνολικά η αντίληψη των ηττημένων. Των ηττημένων του 1949 και των ηττημένων του 1989. Αυτών που διά της Παπαρήγα ή του Αλαβάνου ψέγουν την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση όχι γι΄ αυτό που κάνει ή που δεν κάνει αλλά γι΄ αυτό που δεν είναι.
Αν οι εισηγήσεις διαφόρων στόκων είχαν εισακουστεί θα έπρεπε η Ελλάδα μέσα στην τελευταία δεκαπενταετία να είχε παρεμποδίσει τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, να είχε αποτρέψει τους βομβαρδισμούς της Σερβίας, να είχε απαγορεύσει την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου, να είχε διώξει τους Τούρκους από την Κύπρο και να έβαζε φραγμό στην επέμβαση των Αμερικανών στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.
Το πρόγραμμα δεν είναι κακό. Αλλά αμφιβάλλω αν υπάρχει ένας σοβαρός άνθρωπος σε ολόκληρη τη χώρα που να πιστεύει ότι η Ελλάδα είχε την ευχέρεια να το υλοποιήσει.
Επ΄ αυτού (και σε αντίθεση με τον Αλαβάνο...) η Παπαρήγα είναι ειλικρινέστερη: εξήγησε και χθες ότι οι ίδιες οι παγκόσμιες συνθήκες δεν επιτρέπουν παρά μόνο την προσαρμογή σε αυτές.
Αντιλαμβάνομαι, βεβαίως, ότι αυτές οι συνθήκες δεν αρέσουν στους εναπομείναντες θαυμαστές του Λένιν, του Στάλιν και του Μιλόσεβιτς. Τι να κάνουμε; Δεν είναι μόνο ότι τους έχει κρίνει η Ιστορία. Είναι ίσως ότι τους κρίνει και η ζωή.
-------------------
Εχουμε λοιπον το σαλπισμα της τελικης επιθεσης για την ανακαταληψη των υψωματων του κεντρου.
Ο κυβος εριφθη για το πασοκ.
Τερμα η στροφη προς τα αριστερα.
Εμεις δεν εχουμε καμμια σχεση με αυτους.
Εμεις ειμαστε το κεντρο.
Ειμαστε η συνεχεια του (μεγαλου) Καραμανλη.
Αυτοι ειναι οι ηττημενοι.
Η συνδεση 49 και 89 στα ενδιαφεροντα σημεια.
Αυτο το αρθρο θα αναπαραχθει πολλες φορες και σε διαφορες εκδοσεις.
Μετα τον στρατηγο που σαν καλος αρχηγος ηγειται ο ιδιος θα ακολουθησει ολη η ιεραρχια του στρατευματος.
Υπαρχηγος Βενιζελος.
Τα Νεα.
Ο Γιωργος
Και οι αλλοι απλοι στρατιωτες.
Συντομα ,οταν θα αρχισουν να κελαηδανε τα πουλακια και να βγαινουν οι πρωτες δημοσκοπησεις θα εχουμε και τις πρωτες καταληψεις εδαφων.
chapeau.....

Σχόλια