Ολα ΟΚ στην ανακοινωση. Παρτα Λιζα (και καντα κορνιζα)


«Συμφωνήσαμε ότι η πρόσκληση στη FYROM θα υπάρξει μόλις επιτευχθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση για το ζήτημα της ονομασίας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχία Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ.
Απογοήτευση για το γεγονός ότι δεν υπήρξε συναίνεση μεταξύ των μελών της Συμμαχίας, αλλά και την ευχή «να επιλυθεί σύντομα το θέμα της ονομασίας», εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Τζ.Μπους επρόκειτο να έχει το απόγευμα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι ίσως η αποστολή των Σκοπίων φύγει «νωρίτερα» από το Βουκουρέστι.
Απογοήτευση και νευρικότητα προκάλεσε η απόφαση στην πλευρά των Σκοπίων. «Είναι μία τεράστια απογοήτευση. Μας είχαν πει ότι είχαμε κάνει όλα όσα έπρεπε να κάνουμε αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις και τη στρατιωτική συμβολή μας. Τιμωρούμαστε επειδή είμαστε Μακεδόνες», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Ίβιτσα Μπότσεφσκι, σε ερώτηση εάν τα Σκόπια θα διακόψουν τις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, απάντησε ότι όλες οι σχετικές ενέργειες της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Ιδιαίτερα αιχμηρός είναι το Τύπος της γειτονικής χώρας, μετά το ελληνικό βέτο. Η εφημερίδα «Βεστ» έχει υπέρτιτλο «Κατάφωρη παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας» και κύριο τίτλο «Η Ελλάδα, ο μοναδικός μας εχθρός». Η «Ντνέβνικ», η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, κυκλοφορεί με τίτλο «Η Ελλάδα εμπόδισε την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ».
Newsroom ΔΟΛ
-----------
Χωρις τελος η ξεφτιλα Μπους.
Πληρης αποτυχια για αυτον η συνοδος.
Παρεσυρε και τους κακομοιρηδες τους σκοπιανους..
Επιβεβαιωνονται και απο αλλους δημοσιογραφους οτι μερικοι σκοπιανοι (οχι ενας) εκλαιγαν.
Προσεξτε τι λενε -και επισημα-οι σκοπιανοι. Μας ειχαν πει κλπ κλπ
Να προσεχετε ποιους ακουτε απο εδω και περα..

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απολυτη επιτυχια.Ουτε χρονοδιαγραμμα και σαφη αναφορα οτι θα μπουν στο νατο ΜΟΝΟ μετα την επιλυση του προβληματος της ονομασιας.Μπραβο.Καναμε καλη δουλεια.Να εχει και συνεχεια.