Υποθεση ντοπα. Ηταν προμελετημενη καρφωτη και φυλαγμενη.


Λεει στα νεα ο Ντον Κατλιν που επιασε την Μαριον Τζοουνς.
«Υποθέτω ότι έγινε χρήση του κοκτέιλ, γιατί πίστευαν πως δεν θα εντοπιστούν από τα αντιντόπινγκ τεστ. Πιθανώς να νόμιζαν ότι τα εργαστήρια δεν θα έψαχναν για κοκτέιλ μεθυλτριενολόνης. Ξέρετε, όταν μια ουσία δεν χρησιμοποιείται για πολλά χρόνια, τα τεστ πέφτουν σε λήθαργο και όταν επανέρχεται ελαφρώς τροποποιημένη, σπάνια την εντοπίζουν. Ωστόσο, στην περίπτωσή σας πιθανότατα τα τεστ ήταν μεγάλης ευαισθησίας και γι΄ αυτό την ανίχνευσαν».
«Η όλη ιδέα στην οποία στηρίζονται αυτά τα κοκτέιλ που εντοπίστηκαν στα δείγματα των αθλητών είναι να χρησιμοποιείς μικρές δόσεις δραστικών ουσιώντόσο μικρές ώστε να παραμένουν κάτω από τα όρια ανίχνευσης. Μερικές φορές το κόλπο πιάνει. Άλλες φορές όχι. Όμως, το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι τα δείγματα εστάλησαν κατευθείαν στην Κολωνία, ενώ η συνήθης πρακτική είναι να εξετάζονται στο εργαστήριο της χώρας- όταν αυτό υπάρχει. Και επειδή γνωρίζω πολύ καλά ότι στην Αθήνα το εργαστήριο είναι από τα καλύτερα στον κόσμο, δεν μπορώ παρά να υποθέσω ότι κάποιος γνώριζε κάτι, γι΄ αυτό και είπε να σταλούν τα δείγματα στην Κολωνία».
Όπως επισημαίνει στα «ΝΕΑ» ο «πατέρας των αντιντόπινγκ τεστ», η μεθυλτριενολόνη είναι τόσο ισχυρή (120 έως 300 φορές περισσότερο από τα κοινά αναβολικά) που χρειάζεται ελάχιστες δόσεις σε ένα τέτοιου είδους κοκτέιλ. Το ίδιο ισχύει και για τη ναρκωτική ουσία βουπρενορφίνη, που επίσης εντοπίστηκε στα δείγματα των αθλητών που στάλθηκαν για ανάλυση στο διαπιστευμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ εργαστήριο της Κολωνίας.
--------------------------
Αρα εχουμε την αληθεια τωρα.
Πιστευαν οτι δεν θα τους πιασουν.
Η δουλια ηταν οντως καρφωτη.
Αλλα οι αθλητες ηταν οντως ντοπαρισμενοι
.
Τωρα κλαινε ολα τα αλαααανιααα....
Που θα μεινουνε χαρμααανιααα...

Σχόλια