Πως εξηγειται ο διασυρμος του Μπους; Αληθευει οτι τα στελεχη του τρεχουν σαν τα ποντικια;

η ελευθεροτυπια απο Ουασιγκτον.
Με το «κυκλοφοριακό» της Αθήνας παρομοίωσε εν ενεργεία Αμερικανός αξιωματούχος το κυβερνητικό και υπηρεσιακό χάος που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αμερικανική πρωτεύουσα, για να υποδείξει κατά τον πλέον ανάγλυφο τρόπο την, ομολογουμένως, διαλυμένη εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η επίσημη Ουάσιγκτον. ....
...Η ήδη εξαφανισμένη κυβέρνηση Μπους», τα στελέχη της οποίας «τρέχουν σαν τα ποντίκια» για να εξασφαλίσουν την επόμενη... «τρύπα» τους.
«Ολοι οι διπλωμάτες καριέρας αποχωρούν» από τα γραφεία Ευρώπης - Βαλκανίων και νοτιοανατολικών υποθέσεων - του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC), λέγεται με έμφαση, για να υπογραμμιστεί, στον ίδιο τόνο, πως «το καλύτερο που όλοι αυτοί θα 'χουν να κάνουν είναι να διορθώσουν μέχρι να φύγουν τα λάθη του παρελθόντος».
Εν πάση περιπτώσει, από τον Αμερικανό πρώην αξιωματούχο επανελήφθη, προ των χθεσινών εξελίξεων, η παλαιότερη σκληρή διατύπωση του ίδιου πως «θα 'σαστε άξιοι της τύχης σας αν ενδώσετε, έστω και κατά μία σπιθαμή, σ' αυτόν τον απερχόμενο "θίασο σκιών"» («Ε», 12/2/08) και προσετέθη πως «παρ' όλες τις ΝΑΤΟϊκές φανφάρες, ουδείς στην Ευρώπη... από τους "μεγάλους"... παίρνει πραγματικά στα σοβαρά αυτή την (αμερικανική) κυβέρνηση...».
-----------
Βεβαια απαιτειται και καποιο θαρρος για να εκμεταλευτεις αυτο το κενο εξουσιας που περιγραφει ο Δ. Δημας απο την Ουασιγκτον.
Φαινεται πως αυτη τη φορα το βρηκαμε αυτο το θαρρος.
Με δεος και θλιψη ομως σκεφτεται κανεις ποσες φορες χασαμε απο δειλια μαχες που αλλιως θα μπορουσαν να ειχαν κερδηθει.
Ολα δειχνουν πχ οτι η μεγαλη ελληνικη ηττα στα Ιμια οφειλεται σε λαθος εκτιμησεις και πολιτικη δειλια.
Διοτι οταν βαρας προσοχες σαν νεοσυλλεκτος στον καθε ανθυπουπουργο αμερικανο δεν μπορεις να κανεις εξωτερικη πολιτικη.

Σχόλια