Δεξια η Αριστερα; Ο Καραμανλης ειναι δεξιος η αριστερος;


Υποτιθεται οτι ο κοσμος ψηφιζει με βαση την ιδεολογια του.
Μιλανε πολλοι για κοσμο που ειναι αριστερος η κοσμο που ειναι δεξιος.
Και πολυς κοσμος αυτοπροσδιοριζεται ετσι. Σου λεει ο αλλος εγω ειμαι αριστερος η εγω ειμαι δεξιος.
Γραφει ο Γιαννης Λουλης:
Το τι πιστεύει η κοινωνία στην εποχή μας είναι ξεκάθαρο:
Δημοσκοπήσεις δείχνουν πως μεγάλες πλειοψηφίες θεωρούν ότι ο άξονας Δεξιάς - Αριστεράς είναι εντελώς ξεπερασμένος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όταν οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε οικονομική πολιτική «φιλελεύθερη», «σοσιαλιστική» ή «μακριά από ιδεολογίες», με διαφορά επιλέγουν την τελευταία.
Η κοινή γνώμη (και ακόμη περισσότερο ο κομβικός μεσαίος χώρος, όπου κρίνονται εκλογές και κυριαρχίες) αποστρέφεται δόγματα και ιδεολογήματα, αποζητώντας πραγματισμό και πολιτικές «κοινής λογικής».
Από την εποχή που το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί την ανερμάτιστη «αριστερή στροφή» του χάνει αντί να κερδίζει έδαφος. ...
...Φυσικά, η αριστερίζουσα αντιπολίτευση θα ήταν πανευτυχής αν η Ν.Δ. εγκατέλειπε τη στρατηγική του «μεσαίου χώρου», του πραγματισμού και της μη εμπλοκής σε αναχρονιστικές συγκρούσεις Δεξιάς - Αριστεράς. Διότι έτσι θα έχανε το μέγιστο στρατηγικό πλεονέκτημα που διασφάλισε και διασφαλίζει την κυριαρχία της.
Είναι τυχαίο άλλωστε που ο Κώστας Καραμανλής δεν χρησιμοποιεί τον όρο «Κεντροδεξιά» για να εγκλωβιστεί στον άξονα Δεξιάς - Αριστεράς;
Είναι συμπτωματικό ότι δεν εμπλέκεται σε ιδεολογήματα τύπου «φιλελευθερισμός εναντίον σοσιαλισμού»; Είναι συγκυριακό το ότι προσεγγίζει την πολιτική πραγματιστικά; Ασφαλώς, όχι. Αντίθετα είναι φανερή η επιλογή ο πραγματισμός του να συνοδεύεται από ήπιες και κάθε άλλο παρά ακραίες μεταρρυθμίσεις. Διότι έτσι διευρύνει αντί να περιχαρακώνει την απήχηση του κόμματός του.Αρα στις αντιπαραθέσεις των ημερών, όσο και εάν η μια πλευρά ιδεολογικοποιεί την πολιτική διαμάχη τόσο η άλλη αναμένεται να εμμείνει στον πραγματισμό της. Διότι έτσι διεκδικεί στρατηγικά την επιρροή της στο μεσαίο χώρο. Κατανοώντας το αυτονόητο:
Οτι η σύγκρουση Αριστεράς – Δεξιάς είναι εκτός τόπου και χρόνου.
----------
Αρα ο Καραμανλης λεει:
Δεν ειμαι ουτε δεξιος ουτε αριστερος ειμαι πραγματιστης.
Δεν ειμαι ουτε φιλοαμερικανος ουτε φιλορωσος.
Προσπαθω απλα να λυνω τα προβληματα με την κοινη λογικη.
Αν θελετε πειτε με δεξιο.
Πειτε με και δεσποτη αν αυτο σας φτιαχνει.
Αλλα θελω να λυσω ενα - δυο προβληματα της χωρας.
ΥΓ. δειτε με τους δημαρχους. Υπαρχουν αριστεροι και δεξιοι δημαρχοι η ανθρωποι ικανοι που λυνουν τα προβληματα και ανθρωποι ανικανοι να μοιρασουν δυο γαιδαρων αχυρο? Τι να τον κανω τον αλλον αμα ειναι αριστερος με ιδεολογια αλλα ειναι ανικανος? Η αντιστοιχα δεξιος?

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το Υ.Γ ειναι ολα τα λεφτα.
Τι αριστερα και δεξια,μας πασαρουν οι διαφοροι!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΟΣ ΑΠΛΑ ΜΑΛΑΚΑΣ..
Ο χρήστης Michael_Myers είπε…
Ta monadika problhmata poy lynoun einai ayta is TSEPHS toys.-