Μυθος οτι η απιστια συμβαινει μονο σε ζευγαρια με προβληματα.

απο e-go.gr
Άραγε η απιστία σημαίνει πάντα οριστική ρήξη ή μπορεί να γίνει ευκαιρία για μια νέα αρχή; Ένα στα δύο ζευγάρια κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσει ζήτημα απιστίας.
Κάθε ζευγάρι μπορεί να έχει μια διαφορετική άποψη περί σχέσεων και σεξ, άρα και περί απιστίας»
, μας εξηγεί η κ. Τζίνα Χονδρού, κλινική ψυχολόγος και σύμβουλος οικογένειας. «Σε κάποια ζευγάρια, για παράδειγμα, μπορεί να είναι αποδεκτή, γιατί υπάρχει πιο ανοιχτή ερωτική ζωή.
Η κουλτούρα του ζευγαριού λοιπόν είναι πολύ σημαντική, όπως και η κουλτούρα της κοινωνίας γενικότερα, που ενθαρρύνει ή αποθαρρύνει την κλειστή ή ανοιχτή επικοινωνία μέσα στο ζευγάρι.
Η δική μας κοινωνική κουλτούρα είναι περισσότερο κλειστή, έτσι η απιστία είναι θέμα ταμπού, δεν συζητιέται. Υπάρχει μεγάλος φόβος ότι αν συμβεί, σημαίνει αυτόματα απόρριψη του συντρόφου, οριστική ρήξη.
Υπάρχει και ο μύθος ότι συμβαίνει μόνο σε ζευγάρια που έχουν προβλήματα. Μπορεί να συμβεί και σε ζευγάρια που είναι καλά μαζί.
Όσο πιο πολύ εμπιστεύεσαι το σύντροφό σου, όσο πιο ανυποψίαστος είναι κάποιος μέσα σε μια σχέση που θεωρείται καλή και ανακαλύπτει ότι ο άλλος τον απατά, τόσο πιο πολύ καταρρέει μετά.
Έτσι, το ευτυχισμένο ζευγάρι υποφέρει, μ αυτή την έννοια, περισσότερο, γιατί το δυστυχισμένο, προβληματικό ζευγάρι είχε ήδη ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά».
-------------------------------
Τωρα μαλιστα.
Δεσαμε.
Τουλαχιστον μεχρι τωρα νομιζαμε οτι αν υπαρχει καλη σχεση δεν υπαρχει και απιστια.
Μυθος και αυτο.
Παντως μερικες φορες οι επιστημονες εχουν πλακα.
Ερχονται να σου πουν πραματα που τα ξερει ολη η πιτσα.
Χαλαρα.
Ειδικα απο τη μερια των ανδρων παιδια δεν εχει καμμια σημασια αν η σχεση ειναι καλη η οχι.
Τι να λεμε τωρα...
ΟΠως λενε και οι επιστημονες αμα βρεθει η ευκαιρια...
Χαιρετα μου τον πλατανο με τα πλατια τα φυλλα...

Σχόλια