Το ΠΑΣΟΚ εχει αποψη για το ΤΤ; Η ιστορια Βγενοπουλος - ΟΤΕ επαναλαμβανεται.Αναμενουμε...

απο ελευθερο τυπο
Στόχους για εξαγορές στο εξωτερικό αναζητούν τα επιτελεία των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών. Την ίδια στιγμή, παραμένουν σε επιφυλακή για ενδεχόμενες συμμαχίες εντός, ιδιαίτερα μετά την είσοδο της EFG Eurobank στο μετοχικό κεφάλαιο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Η τράπεζα του ομίλου Λάτση ελέγχει ήδη το 6,1% του Τ.Τ. και, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στόχος της είναι να ανεβάσει το ποσοστό αυτό μέχρι και το 9,9%, ενώ σε μια ενδεχόμενη αποκρατικοποίησή του θα δήλωνε ηχηρό «παρών».
Η Eurobank ωστόσο δεν είναι η μόνη που «χτίζει θέσεις» στο Τ.Τ. Σύμφωνα με πληροφορίες, θεσμικοί επενδυτές και άλλα πιστωτικά ιδρύματα ελέγχουν συνολικά ποσοστό που ξεπερνά το 15%, ωστόσο κανείς δεν έχει αποκτήσει μερίδιο άνω του 5% ώστε να υποχρεούται να το δηλώσει στις χρηματιστηριακές αρχές. Το Δημόσιο ελέγχει περίπου το 45% του Τ.Τ. (35% άμεσα και 10% έμμεσα, μέσω των ΕΛΤΑ).
--------------------------------------------
Το ΠΑΣΟΚ κατηγορει την κυβερνηση οτι η ιστορια του Βγενοπουλου στον ΟΤΕ ηταν στημενη και εγινε για να κερδισει λεφτα ο ιδιωτης.
Ο Βγενοπουλος εχοντας πολυ και ζεστο χρημα εκανε απλα τη δουλεια του.
Εβγαλε πολλα λεφτα κανοντας μια εξυπνη κινηση.
Το ιδιο γινεται και τωρα με το ΤΤ.
Τι λεει λοιπον το ΠΑΣΟΚ?
Και τωρα ειναι σε συννενοηση ο Αλογοσκουφης?
Ολος ο κοσμος ξερει οτι ο Αλογοσκουφης Ηθελε να κανει συνεταιρο για το ΟΤΕ μια καλη εταιρεια τηλεπικοινωνιων και για το ΤΤ μια καλη τραπεζα του εξωτερικου.
Δεν ηθελε απλα να πουλησει.
Αλλα και δεν μπορουσε να κανει και τιποτα οταν οι αλλοι αγοραζαν.
Τους ειπε οτι θα τον βρουν απεναντι.
Αλλα και αυτοι δεν ειναι παιδακια.
Μαλιστα ο τροπος που σταματησε τον Βγενοπουλο ειναι οριακος απο αποψη νομιμοτητας.
Εκτος και αν εμεις εδω στην Ελλαδα αλλαξουμε τους νομους της ελευθερης διαπραγματευσης στο χρηματιστηριο θα πρεπει να μαθουμε να παιιζουμε το παιγνιδι με τους κανονες του.
Θα επανελθουμε.
Μεχρι τοτε αναμενουμε τη θεση ΠΑΣΟΚ για το ΤΤ.
Η μηπως δεν τολμανε?

Σχόλια