Πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια.Δεν μπορουν να σηκωσουν το βαρος της αποφασης.

απο e-go.gr
Σε τροχιά πρόωρων βουλευτικών εκλογών οδηγείται η ΠΓΔΜ. Πρόταση για διάλυση της Βουλής καταθέτει την Τρίτη το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα. Διαβουλεύσεις Γκρούεφσκι με τους πολιτικούς αρχηγούς.
«Θεωρούμε ότι η παρούσα Βουλή και η κυβέρνηση δεν έχουν τις δυνατότητες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα. Αναμένουμε η πρότασή μας αυτή να υποστηριχθεί και από τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τις πηγές της εν λόγω εφημερίδας, το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE, τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, διότι θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει η κυβέρνηση με την εύθραυστη πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή, καθώς υφίσταται κίνδυνος το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DPA του Μέντουχ Θάτσι να αποχωρήσει εκ νέου από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ ένα ακόμη του κυβερνητικού συνασπισμού, το «Νέο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα» (NSDP) του Τίτο Πέτκοφσκι, αμφισβητεί ανοιχτά τις επιλογές του Γκρούεφσκι.
---------------------------
Φαινεται οτι η παρουσα ηγεσια των σκοπιων δεν μπορει να σηκωσει το βαρος της αποφασης.
Εγκλωβισμενοι οπως ειναι στην αδιαλλαξια οι σκοπιανοι ηγετες δεν μπορουν τωρα να εξηγησουν στον κοσμο τους πως τωρα πρεπει να κανουν πισω.
Ο κινδυνος ειναι η εθνικιστικη πλειοδοσια λογω των εκλογων και αρα και αλλες δυσκολιες στην διαπραγματευση που ερχεται η οποια και θα πρεπει να παει πισω χρονικα.
Καλυτερα θα ηταν να μην γινει αυτη η εξελιξη.
Καλυτερα θα ηταν το θεμα να εκλεινε τωρα..

Σχόλια