Μαθιου Μπραιζα: Ενας από τους 8 βοηθούς ενός από τους 7 υφυπουργούς που είναι υφιστάμενοι του αναπληρωτή υπουργού τής Κοντολιζα Ραις


γραφει το βημα.
Ακόμη και ένας απλός υπάλληλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αντιμετωπίζεται στην Ελλάδα σαν να είναι ο Μπους αυτοπροσώπως. Το λέω γιατί πολλή φασαρία έγινε όλη την εβδομάδα για τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μάθιου Μπράιζα.
Πράγματι, ο Μπράιζα ασχολείται με ευρωπαϊκά και ενεργειακά θέματα. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι έχει οποιαδήποτε ουσιαστική αρμοδιότητα για «ευρωπαϊκά και ενεργειακά θέματα».
Το επισημαίνω διότι με μια ματιά στο οργανόγραμμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαπιστώνει κανείς ότι ο συμπαθής Μάθιου δεν είναι παρά ένας από τους οκτώ βοηθούς ενός από τους επτά υφυπουργούς που είναι υφιστάμενοι του αναπληρωτή υπουργού τής (υπό προθεσμίαν) υπουργού Εξωτερικών κυρίας Κοντολίζα Ράις.
Και εμείς τεντώσαμε τα αφτιά μας για να ακούσουμε τι λέει για τα Σκόπια και το φυσικό αέριο.
Ακόμη και ο κ. Δ. Σιούφας τον δέχτηκε για μία ολόκληρη ώρα.
Εξαντλήσαμε κάθε όριο «ελληνικής φιλοξενίας».
Πού είναι όμως η είδηση;
Η είδηση είναι ότι ο κ. Μπράιζα δείπνησε σε εστιατόριο του Κολωνακίου με τον κ. Ι.Βαληνάκη. Αδιαφόρησα να μάθω τι έφαγαν, αν και πιθανολογώ ότι τα τιμώμενα πιάτα ήταν το μοναδικό ενδιαφέρον στοιχείο της συνάντησης.
Θέλω να φαντάζομαι όμως ότι ο κ. Βαληνάκης, ως πολύ ανώτερος (κατ΄ αναλογίαν) στην ιεραρχία, αλλά και ως καθηγητής θα τόλμησε να δώσει μιαδυο συμβουλές στον εκπρόσωπο της (σειόμενης) αυτοκρατορίας.
-------------------------------
Πρεπει να υπαρχει ενα μετρο πραγματι.
Πολλοι ελληνες αξιωματουχοι ειναι οντως δουλοπρεπεις απεναντι στους αμερικανους.
Οχι ολοι παντως.
Μου λενε πχ οτι το θεαμα ελληνων αξιωματικων που βαρανε προσοχες και στεκονται κλαρινο οταν επισκεπτεται το πενταγωνο αμερικανος οποιασδηποτε βαθμιδας ειναι αποκαρδιωτικο.
Απο την αλλη πχ στο υπουργειο εξωτερικων δεν μασανε, και φερονται σαν κανονικοι ανθρωποι που μιλανε με επισης κανονικους ανθρωπους.
Προσοχη δεν πρεπει να συγχεουμε την αγενεια ορισμενων οι οποιοι σε μια προσπαθεια να μη φανουν δουλοπρεπεις πανε στο αλλο ακρο.

Σχόλια