Για τα blogs. Του Ευγενιου Ανδρικοπουλου


Τα blogs είναι η ανεξέλεγκτη συνέπεια της ισοπεδωτικής παγκοσμιοποίησης με την αυστηρά ελεγχόμενη ενημέρωση που έσερνε στην ουρά της ως αποτέλεσμα των εργαστηριακών πειραμάτων από τα γνωστά σε όλους γεράκια. (Αντιστοιχίστε τα με την πυρίτιδα του Nobel δηλαδή. Όταν την ανακάλυπταν δεν προϋπολόγισαν ότι με αυτή θα καταστρέφονταν τα κάστρα των Δουκάτων από τα υπόγεια των οποίων και προήλθε..)

Γι αυτό τώρα τρέμουν. Επειδή φαντάζει με μια παγκόσμια συμμαχία ενός πολιτικά και κοινωνικά ετερόκλητου αλλά και πολύ απειλητικού προλεταριάτου που ενώ είναι απότοκο της τεχνογνωσίας τους, τους αμφισβητεί ξαφνικά την κυριαρχία..

Ωστόσο όφειλαν να το γνωρίζουν. Να γνωρίζουν δηλαδή πως η φύση σιχαίνεται τα κενά. Και η κατά βάση οικονομική και κατ' εξαίρεση στρατοκρατική παγκοσμιοποίηση δημιούργησε ένα στην ενημέρωση. Να γιατί ήρθε με "βία" η διαδικτυακή επικοινωνία να το συμπληρώσει.

Και ήλθε με την ίδια βία ενός αλύτρωτου που επαναστατεί κατά της καταπίεσής του. Στην αρχή ασύντακτα.. Με χτυπήματα εδώ κι εκεί. Όπως του Σπάρτακου. Στην συνέχεια όμως συντεταγμένα. Όπως των Μπολσεβίκων το 17.

Κατά συνέπεια δεν θα έπρεπε το σύστημα να έχει ξαφνιαστεί από την δύναμη των blogers που συνάχθηκαν πρόσφατα έξω από την βουλή. Επειδή με τον καιρό πήρε την ισχύ ενός υπόγειου και ισχυρού ρεύματος που σήμερα απλώς ονομάζουν blogs, χθες Μάη του 68 και πάντα indifanda.

Η τεχνολογία μπορεί ν' αλλάζει. Οι ανθρώπινες σχέσεις όμως παραμένουν σε μία και μόνη σταθερά. Την σταθερά του Ηράκλειτου και του Μαρξ. Πατήρ πάντων ο πόλεμος είπε ο πρώτος για να τον συμπληρώσει ο δεύτερος προσδιορίζοντας με εξαιρετική σαφήνεια τους αντιπάλους. Τις τάξεις..

Σχόλια