Τρια ελληνοαμερικανικα πολιτικα blogs επηρεαζουν σημαντικα τις αμερικανικες εκλογες.(εκπληκτικο, μπραβο)


Στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης των πολιτικών μπλογκ (πηγή: wikio.com) φιγουράρουν τα ιστολόγια τριών Ελληνοαμερικανών: Στην 7η θέση βρίσκεται το HuffingtonPost της Αριάννας Στασινοπούλου-Χάφινγκτον.
Η 58χρονη «μπλόγκερ» ξεκίνησε από την Ελλάδα για να κατακτήσει την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ. Ο ακτιβισμός της κατά της χρήσης του πετρελαίου την οδήγησε στη διοίκηση του Detroit Project, που στοχεύει στο τέλος της αμερικανικής εξάρτησης από την ενέργεια της Μέσης Ανατολής, δημιουργώντας για παράδειγμα αυτοκίνητα που καταναλώνουν το λιγότερο δυνατό ορυκτό καύσιμο. Εξάλλου, η ίδια οδηγεί ένα υβριδικό αυτοκίνητο που κινείται με βενζίνη και ηλεκτρισμό.
Το 2003 διεκδίκησε τη θέση του κυβερνήτη της Καλιφόρνια όπου έχασε από τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Δύο χρόνια αργότερα δημιούργησε το φημισμένο ιστολόγιο για να παρουσιάζει τα μπλογκ των αστεριών του Χόλιγουντ.
Η ηλεκτρονική της εφημερίδα έχει περισσότερους από 3 εκατ. επισκέπτες την ημέρα.
Στην 9η θέση βρίσκεται το μπλογκ του 37χρονου δικηγόρου Μάρκου Μουλίτσα, DailyKos, με 3,7 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε εβδομάδα. Ο Ελληνοαμερικανός μπλόγκερ έχει ανακηρυχθεί από το περιοδικό «Forbes» ως ο 16ος ισχυρότερος άνθρωπος του κόσμου στο Διαδίκτυο, είναι πρώην πεζοναύτης και γνωστός για τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιεί στα κείμενά του, για τον πόλεμο του Ιράκ.
Στη 17η θέση των πολιτικών μπλογκ βρίσκεται το AMERICAblog του δικηγόρου και ακτιβιστή Τζον Αραβώση. Η ιστοθέση έχει καταγράψει 562.397 επισκέψεις μόνο την τελευταία εβδομάδα. Τα κοινά σημεία των τριών Ελλήνων μπλόγκερ δεν αφορούν μόνο την καταγωγή αλλά και τις πολιτικές τους πεποιθήσεις: είναι και οι τρεις πρώην ρεπουμπλικάνοι και νυν υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος.
απο το e-go.gr.
7η, 9η και 17η θεση στα πολιτικα μπλογκ των ΗΠΑ.
Οταν το ελληνικο κρατος δαπανα τεραστια ποσα για να επηρεασει την αμερικανικη κοινη γνωμη.
Για σκεφτειτε το λιγο.
To ιδιο θα συμβει και εδω.
Ηδη τα μπλογκ επηρεαζουν το σκηνικο στην Ελλαδα με διαφορους τροπους.
Στις επομενες εκλογες θα παιξουν πολυ σημαντικο ρολο.
Και ως προς τα κομματα αλλα και ως προς τα προσωπα (ποιοι θα βγουν κλπ)

Σχόλια