Ο Γιωργος παιζει τα ρεστα του.


Απο πληροφοριες του ελευθερου τυπου.
Είναι αποφασισμένος να παίξει τα ρέστα του. Ο κόσμος τού ζητάει ανανέωση εδώ και τέσσερα χρόνια», ήταν η αφοπλιστική απάντηση στενού συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου σε όλα αυτά. Προσέθεταν μάλιστα ότι όσοι διαφωνούν έχουν πλέον πέντε επιλογές μπροστά τους. Τον ΣΥΡΙΖΑ, την… αποστρατεία, την αναμονή για τη διαδοχή, την κίνηση επιβολής όρων στον Γ. Παπανδρέου και το νέο κόμμα!
Κάποιοι θεωρούν ότι «αν δεν βάλει ισχυρό γραμματέα το σχήμα θα αντέξει τέσσερις μήνες», ενώ αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα που μπαίνει και από άλλες πλευρές στον Γ. Παπανδρέου για να υπάρξει ανάκαμψη…
Ο Θ. Πάγκαλος εμφανίστηκε ενοχλημένος με την απόφαση Παπανδρέου προτρέποντας τους δημοσιογράφους «να μην ασχολούνται με οργανωτικά θέματα που δεν έχουν σημασία», ενώ για «ευχάριστους αιφνιδιασμούς» μίλησε η Α. Διαμαντοπούλου.
Η συντριπτική πλειοψηφία των κορυφαίων στελεχών είναι πεπεισμένη ότι ο σχεδιασμός του Γ. Παπανδρέου προβλέπει «σκληρό παιχνίδι» ως τις ευρωεκλογές.
«Δεν είναι δυνατόν να είναι τιμητής αυτός που αποτελεί σημαντική συνιστώσα του προβλήματος», έλεγε συνεργάτης του Ευ. Βενιζέλου, που κατηγορούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «βάζει τους πάντες σε ένα τσουβάλι, ενοχοποιώντας την κυβερνητική θητεία».
Σχολιάζοντας δε τις πληροφορίες ότι το σχήμα της Βουλής θα έχει χαρακτήρα «σκιώδους κυβέρνησης» κορυφαίο στέλεχος του «ρεύματος» εγκαλούσε τον πρόεδρο για ατολμία στην ανανέωση. «Τι θα πει στην κοινή γνώμη; Οτι “με αυτούς που απορρίψατε το 2004 θα κυβερνήσω”; Αν ήθελε ολοκληρωμένη ανανέωση ας προωθούσε στη Βουλή κάποιους από τους σαράντα και πλέον νεοεκλεγμένους βουλευτές». Οσο για την κίνηση του Γ. Παπανδρέου να φωνάξει στην εξέδρα Βενιζέλο και Σκανδαλίδη σε ένδειξη ενότητας, έλεγε χαρακτηριστικά: «Πλήρης αιφνιδιασμός. Ηταν σαν να τους αποχαιρετά και όχι σαν να τους θέλει μαζί του…».
Πρώτη η Γεννηματά, δεύτερος ο Ν. Ανδρουλάκης
Οι «γραμμές» δεν έσπασαν, οι μηχανισμοί θριάμβευσαν και στα επιτελεία του Γ. Παπανδρέου και του Ευ. Βενιζέλου δήλωναν ικανοποιημένοι, αφού φαίνεται να πετυχαίνουν τους αρχικούς τους στόχους για μία αναλογία κοντά στο 70-30%.
Ανανέωση υπήρξε αλλά ήταν απολύτως ελεγχόμενη, καθώς οι «σκληρές λίστες» ακολουθήθηκαν από τους περίπου 6.000 -από τους 7.100- συνέδρους που ψήφισαν.
Στον άτυπο αλλά σκληρό ανταγωνισμό των ψήφων στο «παπανδρεϊκό στρατόπεδο» η Φώφη Γεννηματά θριάμβευσε.
Δεύτερος ανεδείχθη, η έκπληξη του συνεδρίου, ο Ν. Ανδρουλάκης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται κοντά στο «ρεύμα» Βενιζέλου.
Τρίτος ο Αλέξης Μητρόπουλος, ενώ ο «οργανωτικός άρχων» Χρ. Πολυζωγόπουλος ήρθε τέταρτος. Την πέμπτη θέση κατέλαβε ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, την έκτη ο Γιάννης Μίχας και την έβδομη ο Στέφανος Τζουμάκας. Ο οργανωτικός του «ρεύματος Βενιζέλου», Λευτέρης Κατσικαρέλης, ήρθε όγδοος και ο στενός συνεργάτης, επίσης του Ευ. Βενιζέλου, Στ. Αγγελούδης, ένατος. Τη δέκατη θέση κατέλαβε ο Νίκος Μαδεμλής.
Η Χ. ΤρικούπηΓια τη Χ. Τρικούπη ψηλά στη σειρά βρέθηκαν ο Μ. Παπαϊωάννου, ο Μ. Κίτρου, ο Ρ. Σπυρόπουλος, ο Ευτ. Δαμιανάκης, ο Γ. Ανωμερίτης, ο Ευθ. Σώκος, ο Χρ. Πρωτόπαπας κ.ά. Για την Πλουτάρχου σε πολύ καλή σειρά βρέθηκαν ο Π. Κουκουλόπουλος, ο Ν. Σαλαγιάννης, ο Λ. Κανελλόπουλος, ο Δ. Καρύδης, ο Δ. Βογανάτσης κ.ά.
Από τον Κ. Σκανδαλίδη φέρονται να εκλέγονται ο προερχόμενος από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ Κ. Ζώγας και ο νομάρχης Πρέβεζας, Β. Ιωάννου, ενώ στο όριο ήταν μέχρι αργά χθες βράδυ ο Χρ. Σμυρλής.
Πραγματικα τα ρεστα του παιζει ο Γιωργος.
Τελευταια ευκαιρια.
Τεσσερις μηνες του δινουν πλεον αντι για τις ευρωεκλογες.
Θα εχουμε εξελιξεις συντομα.
Λογικα ο Γιωργος θα κανει και αλλη κινηση ακομα πιο βιαιη αυτη τη φορα.
Δεν εχει αλλο δρομο παρα τη συγκρουση...

Σχόλια