Προς ΣΥΝ. Η εμπλοκη του Προεδρου ηταν λαθος μη το κουραζετε..


Οπως ηδη εχουμε πει η εμπλοκη του προεδρου της δημοκρατιας απο τον ΣΥΝ ηταν ισως το πρωτο σοβαρο λαθος του.
Ο Προεδρος ειναι θεσμος.

Δεν πρεπει να εμπλεκεται σε θεματα τρεχουσας πολιτικης επικαιροτητας.
Ο ΣΥΝ στην προσπαθεια του να λαικισει εξυπνα εκανε λαθος.
Συντομα θα μαθει οτι οταν θελεις να εισαι στο 17 με 18% και θελεις να παιξεις ρολο στα πραματα πρεπει να εισαι προσεκτικος.
Το καλυτερο που εχουν να κανουν ειναι να μαζεψουν το θεμα.
Μονο απωλειες θα εχουν απο αυτο.
Ακομα και το πασοκ το καταλαβε και πηρε αποστασεις.
Λεω ακομα και το πασοκ γιατι το ειχαμε συνηθισει σε απανωτα λαθη τελευταια.
Ενταξει ολοι (εννοω τον ΣΥΝ) δικαιουνται να κανουν λαθη.
Απο τον τροπο που τα διαχειριζονται ομως φαινονται πολλα.
Αν επιμεινουν θα χασουν πολλαπλα. Ο Παπαδημουλης πχ αυτη τη στιγμη στον Χατζηνικολαου φαινεται οτι ειναι χωρις σοβαρα επιχειρηματα.
Ειπαμε ο Συν κανει εξυπνο λαικισμο.
Αυτο ειναι λαικισμος χωρις να ειναι εξυπνος.
Ειναι λαικισμος επιπεδου ΛΑΟΣ.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΑΠΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΔΑΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΖΑΛΙΣΤΗΚΑΝ...
ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ... ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΠΑΨΕΙ Η ΑΣΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΟΝΤΟΚΑΝΑΛΑ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όποιος θεωρεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απλή γλάστρα που δεν θα πρέπει να έχει και να εκφράζει πολιτική άποψη, όντας σαφώς πολιτικός θεσμός και όχι μαριονέτα, ανακαλύπτει τώρα θεσμικές ανακολουθίες στην διατύπωση Αλαβάνου. Ο Πρόεδρος είναι πολιτικό πρόσωπο, έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί πολιτικά και πρέπει να το κάνει άμεσα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς θεσμική λαγνεία που καλύπτει την ουσία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
10.25 eisai teleiws la8os.
O proedros einai panw apo kommata.
Ekfrazei thn enothta twn ellhnwn.
Prepei na diafylaksoyme to 8esmo kai na mhn ton anakateyoyme se mikrokommatika paixnidia
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται από πολιτικά κόμματα, που "ελπροσωπούν" τμήματα του ελληνικού λαού, είναι σαφώς πολιτική οντότητα και έχει υποχρέωση να παρεμβαίνει όταν επιχειρείται τόσο βίαια να διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός με την επίκληση ενός υπαρκτού μεν προβλήματος, όπως το ασφαλιστικό, αλλά με αφετηρίες διαφορετικές από αυτές που η κυβέρνηση επιχειρεί να αναδείξει. Το ασφαλιστικό είναι πρόβλημα χρηματοδότησης και όχι παροχών και το γεγονός αυτό δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο απο κανένα στη χώρα, πόσο μάλλον από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το διακύβευμα του ασφαλιστικού δεν είναι καθόλου μικροκομματικο, 10.46. Έχουμε παρακολουθήσει ένα σωρό σκυλοκαυγάδες πολιτικών και πολιτευτών στα τηλεοπτικά παράθυρα... Ναι, σ' αυτά καλά κάνει και δεν εμπλέκεται ο Πρόεδρος. Σ' ένα μείζον θέμα όπως το ασφαλιστικό η τοποθέτησή είναι επιβεβλημένη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λοιπόν: όσο κι αν σας ακούγεται παράξενο, ο Πρόεδρος δεν έχει πολλά περιθώρια. Πριν πείτε ο,τιδήποτε, κοιτάξτε ποιοι του στέρησαν τη δυνατότητα: προ δύο δεκαετιών, η τότε κυβέρνηση και σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση. Η προσπάθεια κάποιων από την Αριστερά να εμπλέξουν τον Πρόεδρο στα του Ασφαλιστικού (τι θα ήθελαν άραγε να πει και πως;), είναι απόδειξη του καιροσκοπισμού αλλά και της έλλειψης σεβασμού κάποιων στους θεσμούς και στην υφιστάμενη νομοθεσία. Ο Πρόεδρος δεν μπορεί να αποτρέψει την πλειοψηφία από το να νομοθετήσει, ό,τι και αν πει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι μιζέρια είναι αυτλη που ο λαός πρέπει να θεωρεί,ενώ έχει δίκιο,ότι ο Πρόεδρος είναι απλά η γλάστρα της υποτιθέμενης πλειοψηφίας.Ακούτε τι λέτε????Δηλαδή θα πρέπει να το παίξουμε κουφοί,ενώ το ίδιο το Σύνταγμα μας δίνει την δυνατότητα ,και να μην λέμε αυτό που θέλουμε.Αυτός ο κολονόμος του ασφαλιστικού πρέπει ή όχι να αντραπεί???Αν ναί τότε τι μαλακόες λέμε ότι ο ΣΥΝ παίζει επικοινωνιακό παιχνίδι.Και αν παίζει τι μας κόφτει αν ο σκοπός μας έιναι να ξεβρακώσουμε την εξουσία απέναντι στην λαική απαίτηση να φύγει ένας άδικος νόμος απο την μέση.Τι κυριλέ αντιμετώπιση είναι αυτή??/
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ ΕΝΑΝ ΑΔΙΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΟΜΟ.Τόσο απλά.όλα τα άλλα είναι προβοκατόρικα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αμαμασάς wo;f τις κακίες των καναλιών και των υπόλοιπων κομμάτων που έχουν τρομάξει από την ανεξέλεγκτη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθούν να του την ψαλιδίσουν. Το ΣΥΝΤΑΓΜΑ δίνει δικαίωμα στον Πρόεδρο να αναπέμψει Νομοσχέδιο. Ο ίδιος έχει ΗΔΗ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ συνιστώντας ΑΥΞΗΣΗ και όχι ΠΕΡΙΚΟΠΗ των συντάξεων. Μην ευθυγραμμίζεσαι τόσο εύκολα και μην προπαγανδίζεις την ανασφάλεια των διαπλεκόμενων που βλέπουν να τρίζει η καρέκλα τους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εκτιμώ πως η υπόθεση είναι εξαιρετικά απλή, ξεπερνάει τα καθωσπρεπικά όρι της θεσμολαγνείας της μεταπολίτευσης και του δικομματισμού και δεν χρειάζεται δραματοποιήσεις. Το Σύνταγμα δίνει - και πολύ καλά κάνει- τη δυνατότητα αναπομπής νόμου ψηφισμένου ήδη, άρα αναγνωρίζει στον Πρόεδρο δυνατότητα πολιτικής - και όχι διαδικαστικής όπως μάλλιασε η γλώσσα του Χατζηνικολάου να επαναλαμβάνει- παρέμβασης.
Όταν όλα αυτά υπάρχουν από χρόνια γιατί μας προξενεί έκπληξη η απόπειρα κάποιου να τα ενεργοποιήσει καλώντας τον Πρόεδρο να πάρει δημόσια θέση;
Η νέα αντιπολίτευση μπορεί να ξενίζει, αλλά είναι τολμηρή, αποφασιστική, δημιουργεί δεδομένα και...μας αρέσει.