Επικοινωνιολογοι προς Τσιπρα: Ετσι θα αυξησεις την δημοτικοτητα σου...(6 συμβουλες για επιτυχια)

απο κυριακατικη.
Ποιες είναι οι 6 συμβουλές που του έδωσαν;
1) * Αυξημένη αίσθηση του μέτρου. Να περιορίσει τις λεκτικές ακρότητες και το «λογο-σλόγκαν», αφού πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε ευρύ κοινό. Κάτι, το οποίο φαντάζει «προκλητικό» για μια πιο ριζοσπαστική μειοψηφία μπορεί να λειτουργήσει απωθητικά για ψηφοφόρους που έρχονται στον ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ, αλλά ακόμη και από τη Ν.Δ.Του συστήθηκε, επίσης, να μην αναπαράγει το κλασικό στερεότυπο του οργισμένου νέου που πρεσβεύει ότι «φταίνε πάντα οι άλλοι».
2) * Να περιορίσει τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις του, αφού η συχνή έκθεσή του θα κουράσει το ακροατήριο. Ιδιαίτερα του επισημάνθηκε το γεγονός ότι για όσο, έστω και δημοσκοπικά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα απειλεί το δικομματισμό, οι επιθέσεις που πλέον θα δέχεται και σε προσωπικό επίπεδο πρέπει να τον κάνουν περισσότερο προσεκτικό στις «παγίδες» των ΜΜΕ. Ετσι, του πρότειναν οι εμφανίσεις του στα μέσα να είναι στοχευμένες και με συγκεκριμένη ατζέντα και να αποφεύγει συζητήσεις που το εύρος τους θα εκτείνεται «από το ποδόσφαιρο μέχρι τον πόλεμο του Ιράκ».
3) * «Καλή, πρόεδρε, η ανάγνωση των φιλοσόφων, αλλά οι πολίτες θέλουν προτάσεις», του είπαν.Και τον προέτρεψαν να αναδεικνύει πλέον τον εναλλακτικό πολιτικό λόγο του ΣΥΝ και κυρίως να καταθέτει λύσεις. Του επεσήμαναν, μάλιστα, τον κίνδυνο διάφορα ΜΜΕ να τον εμφανίζουν ως «κενό περιεχομένου», με στόχο την αποδόμησή του: «Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι, ο δρόμος για να κεφαλαιοποιηθούν τα κέρδη θα είναι μακρύς. Είσαι σε κούρσα αντοχής» τον προειδοποίησαν.
4) * «Προσάρμοσε την εικόνα στο λόγο σου» ήταν η επόμενη «συνταγή». Σε απλά ελληνικά, να διατηρήσει την εικόνα που έχει φτιάξει, δίνοντας έμφαση στα στοιχεία εκείνα που τονίζουν τη νεανικότητα, την πολιτική συγκρότηση και το ήθος ενός νέου πολιτικού.«Οχι γκριμάτσες»Αποφυγή άσκοπων αντεγκλήσεων κυρίως στην TV, ψυχραιμία και κυρίως προσοχή στις κινήσεις και τις γκριμάτσες: «Ενας άκαιρος μορφασμός σου μπορεί να καταστρέψει ακόμα και την τελειότερη πολιτική παρουσία», του επισημάνθηκε.
5) * Εμφανίσεις στην επαρχία με στοχευμένα θέματα και όχι «περιοδείες απλώς και μόνο για να δείχνεις ότι είσαι εκεί». Αρα, επισκέψεις σε κρίσιμες περιφέρειες που αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα (ανεργία, περιβάλλον, εκπαίδευση), με στοχευμένες ομιλίες και λιτές προτάσεις, στις οποίες θα αναδεικνύεται η φυσιογνωμία του κόμματος.
6) * Η τακτική του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε, τέλος, ιδιαίτερο κεφάλαιο της συζήτησης: «Εκμεταλλεύσου την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ, οδήγησέ το στο να απολογείται, αλλά, προσοχή, μην πολώσεις τους ψηφοφόρους του, ούτε να δείξεις αλαζονεία», του συνέστησαν.
Και η συζήτηση έκλεισε με μια απαγόρευση: «Μην εμπλακείς ποτέ στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ».
-------
Καλες οι συμβουλες αλλα κοινος τοπος της επικοινωνιας ειναι οτι η ουσια προηγειται ολων.
Και εκει πρεπει να επενδυσει ο Συν ....

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και μια έβδομη συμβουλή ή μάλλον παράκληση...
Κάνε περισσότερες κινήσεις σαν αυτές με τον Τσάβες και το πετρέλαιο να γελάμε συχνότερα... Είδατε την πρωταπριλιάτικη φάρσα της Αυριανής;!! “Έφτασε λέει το φτηνό πετρέλαιο για τους «κόκκινους Δήμους» αλλά δεν βρίσκουν δεξαμενές να το αποθηκεύσουν...” σωστό ανέκδοτο!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτός δεν χρειάζεται συμβουλές από επικοινωνιολόγους, καίγεται μια χαρά και μόνος του. Απορώ που δεν τον είχαν κάνει τελείως σούργελο στα κανάλια τότε. Να’στε καλά που μου το θυμίσατε