Οι εργαζομενοι στο δημοσιο εχουν διπλασιες και τριπλασιες αποδοχες απο τους ιδιωτικους η ΠΑΣΟΚ και ρετιρε...


Γραφει μεταξυ αλλων η καθημερινη.
Η διαχωριστική γραμμή τοποθετείται στις ημέρες μας μεταξύ του δημοσίου τομέα, στον οποίο υπάγονται περίπου ένα εκατ. εργαζόμενοι και του ιδιωτικού, που περιλαμβάνει περίπου 3,3 εκατ. με εξηρτημένη εργασία ή αυτοαπασχολούμενους. Οπως σημείωσε προ ημερών στην «Κ» και ο κ. Στέφανος Μάνος, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ή στον ευρύτερο τομέα του δημοσίου έχουν κατά μέσο όρο διπλάσιες ή τριπλάσιες αποδοχές, έναντι των «συναδέλφων» τους του ιδιωτικού. Επιπλέον καλύπτονται από τη μονιμότητα, έχουν καλύτερες παροχές υγείας και κατά πολύ υψηλότερες συντάξεις.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πρώτος ομίλησε, προ 20ετίας και πλέον, για «ρετιρέ» και για αντικοινωνικά προνόμια ο Ανδρέας Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να τιθασεύσει τις πανίσχυρες συντεχνίες, που το κόμμα του είχε δημιουργήσει και ο ίδιος αποκαλούσε, έως το 1985, «μετερίζια» του σοσιαλισμού.
Ωστόσο, η σχέση ΠΑΣΟΚ - ρετιρέ αποδείχθηκε διαχρονικά, ως ζωτικώς αλληλεξαρτούμενη. Η πλειοψηφία των μελών των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εξακολουθεί να προέρχεται –και φυσικά να εκπροσωπεί– μόνο τον κρατικό τομέα. Με πλέον «αποδοτικό» φυτώριο κομματικών συνδικαλιστών, μάλιστα, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ο οποίος «συμβαίνει» να έχει και τη θέση του πατρικίου στην ελληνική κοινωνία. Από το φυτώριο αυτό προέρχεται, άλλωστε, και μια πλειάδα επιφανών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που ανταμείφθηκε για την κομματική της προσφορά (αγωνιστική και ακραία, όταν το κόμμα τους βρισκόταν στην αντιπολίτευση – πειθήνια και ενδοτική, οσάκις ασκούσε την εξουσία), με υπουργικά και άλλα αξιώματα.
Ολα αυτα τα ξερει πλεον ο κοσμος.
Οταν λεμε Γιωργο αλλαξε τα ολα αυτα εννοει ο κοσμος.
Οχι μονο φρασεολογια και επικοινωνιακα τερτιπια τα οποια ετσι και αλλιως δεν πιανουν γιατι ο κοσμος πλεον δεν μασαει και ειναι αριστα πληροφορημενος.
Ουσια θελει ο κοσμος...

Σχόλια