Η μονη κινηση Γιωργου που επιασε τον κοσμο ηταν ο αποκλεισμος των υπουργων ΠΑΣΟΚ

Ειναι χαρακτηριστικο οτι η μονη κινηση του Γιωργου που περασε στον κοσμο ηταν ο αποκλεισμος των υπουργων του πασοκ.
Ο κοσμος ουτε να τους βλεπει δεν θελει.
Αν Ο Γιωργος αναδειξει νεους ανθρωπους αλλα να τους δωσει ρολους οχι απλα για τα παραθυρα της τηλεορασης θα πιασει.
Ας κρατησει μερικους παλιους επιλεγμενους αδιαφορωντας για τις γκρινιες που θα ακουσει και τις επιθεσεις που θα δεχτει.
Γραφουν τα νεα:
ΟΛΙΚΗ ανατροπή στην εικόνα που έχουν οι ψηφοφόροι για το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί ο κ. Γιώργος Παπανδρέου με την απόφασή του να αποκλείσει από το Πολιτικό Συμβούλιο όλα τα στελέχη που έχουν διατελέσει υπουργοί ή υφυπουργοί. ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ νέα άφθαρτα στελέχη, προσπαθεί ταυτόχρονα να απαντήσει στις κατηγορίες για «κυβερνητισμό», αλλά και να κάνει πράξη τη δέσμευσή του για ριζική ανανέωση του κόμματος. Η ενθουσιώδης υποδοχή της πρότασής του από τους συνέδρους δείχνει ότι άγγιξε ένα ευαίσθητο θέμα. Για πολλούς μάλιστα η εμμονή στα ίδια πρόσωπα τόσα χρόνια τώρα βρίσκεται στην καρδιά της κακοδαιμονίας του ΠΑΣΟΚ και της έλλειψης εμπιστοσύνης από την πλευρά ενός μεγάλου μέρους ψηφοφόρων. ΟΠΩΣ κάθε πρωτοβουλία ωστόσο θα κριθεί στην πράξη. Και είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι πρόκειται για μια ενέργεια με υψηλό ρίσκο και πολλές παγίδες.
Η πρώτη αφορά το ίδιο το Πολιτικό Συμβούλιο και τον κίνδυνο να αποδειχθεί ένα όργανο με περιορισμένη πολιτική βαρύτητα. Γιατί βέβαια στην πολιτική τα κορυφαία στελέχη αναδεικνύονται από τις πράξεις τους και όχι από τους τίτλους που θα τους δοθούν.
Η δεύτερη παγίδα αφορά την ενότητα. Ο Γιώργος Παπανδρέου υποσχέθηκε να αξιοποιήσει τα κορυφαία στελέχη «στην πρώτη γραμμή». Κανείς ακόμα δεν γνωρίζει πώς. Είναι ωστόσο σαφές ότι αν θεωρήσουν ότι παραγκωνίστηκαν τότε μοιραία θα έχουμε διαιώνιση των εσωτερικών αντιπαραθέσεων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τα γνωρίζει όλα αυτά. Όπως γνωρίζει ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για πειραματισμούς ή για κινήσεις επικοινωνιακού εντυπωσιασμού: είναι η ώρα να αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα. ΑΠΟ τα αποτελέσματα θα κριθεί και ο ίδιος. Άλλωστε έδειξε ότι είναι αποφασισμένος πλέον να πάρει όλη την ευθύνη πάνω του!

Σχόλια

Ο χρήστης monahikoslikos είπε…
"Ο κοσμος ουτε να τους βλεπει δεν θελει."
Αν κατάλαβα καλά και το Γιώργο (20 χρόνια υπουργός ΠΑΣΟΚ) ο κόσμος ούτε να τον βλέπει δεν θα ήθελε αν δεν του είχε δώσει το δαχτυλίδι ο Σημίτης.
Ε, δαχτυλίδι κολυμβήθρα του Σιλωάμ δεν είχα φανταστεί ότι υπάρχει.
Ο χρήστης H.Constantinos είπε…
Αυτό το "όλοι σε έναν ντορβά"...
Ο άνθρωπος, δεν... Δυστυχώς, δεν...