Οι αστυνομικοι που κανουν καταχρηση εξουσιας πανω σε ανυπερασπιστους πολιτες αποτασσονται.

απο ελευθερο τυπο.
Την απόταξη δύο αστυνομικών και δύο συνοριοφυλάκων αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας, για την υπόθεση βασανισμού πολιτών στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.
Σύμφωνα με την απόφαση, αποτάσσεται ένας αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας με την κατηγορία ότι υποχρέωνε δύο πολίτες που είχαν προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα να χτυπούν ο ένας τον άλλο, φωνάζοντας φράσεις τις οποίες ο ίδιος ο αρχιφύλακας υπαγόρευε.
Ενας άλλος αστυνομικός που αποτάσσεται, κατέγραφε σε βίντεο με κινητό τηλέφωνο το βασανισμό, ενώ οι δύο συνοριοφύλακες συμμετείχαν στη σκηνή, παρακολουθώντας και μη κάνοντας τίποτε για να αποτρέψουν το βασανισμό.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το βίντεο κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο.
Ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση στην οποία οι αστυνομικοί παραδέχθηκαν την πράξη τους.
Οι αστυνομικοί παραπέμφθηκαν και στην Ποινική Δικαιοσύνη, ενώ το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο δέχθηκε το πόρισμα της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης και τους έθεσε εκτός Σώματος, με το δικαίωμα να προσφύγουν στο Δευτεροβάθμιο.
Ειμαστε υπερ της αστυνομιας οταν τηρει τους νομους.
Αστυνομικος που παραβαινει τους νομους - εκτος ολων των αλλων- δεν μπορει να ανηκει στην αστυνομια.
Και δεν ειναι ολοι οι αστυνομικοι μπατσοι.
Υπαρχουν και εξυπνοι ανθρωποι μεσα εκει.
Αλλα πρεπει η πολιτεια να τους προωθησει.

Σχόλια