Απο πεντε ισοβιες ο καθενας ο κυνηγος και ο πατερας του

απο το in.gr
Σε πέντε φορές ισόβια καταδίκασε την Πέμπτη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου, τον 39χρονο κτηνοτρόφο και τον 75χρονο πατέρα του, για το φόνο των πέντε κυνηγών τον Νοέμβριο του 2006 στα Καλύβια Αιτωλοακαρνανίας.
Σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο αργά το απόγευμα, ο 39χρονος κτηνοτρόφος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ ο πατέρας του για ηθική αυτουργία στους φόνους.
Κατά την διάρκεια της απολογίας του, ο 39χρονος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι δεν πήγε στο χωράφι για να κάνει κακό, αλλά διαπληκτίστηκε με τα θύματα, τον έπιασε αμόκ και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους.
Από την πλευρά του ο 75χρονος προσπάθησε στην απολογία του να ελαφρύνει τη θέση του, και επέρριψε όλες τις ευθύνες στον γιο του. Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων.
Στην αίθουσα του δικαστηρίου επικράτησε ένταση όταν εισήλθαν οι κατηγορούμενοι. Μόλις τους είδαν οι συγγενείς των θυμάτων, ξέσπασαν και άρχισαν να καταφέρονται εναντίον τους.

Σχόλια