Τα μαζευει ο ΣΥΝ για το θεμα με τον Προεδρο. Το πρωτο σοβαρο λαθος του εγινε....

Γραφουν τα νεα.
Ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω από τον Συνασπισμό μετά τις βολές, εντός και εκτός Κουμουνδούρου, που δέχτηκε η πρωτοβουλία του Αλέκου Αλαβάνου να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον νόμο για το Ασφαλιστικό.
Αρχικά η πρόθεση του Συνασπισμού ήταν να ζητήσει από τον κ. Παπούλια να μην υπογράψει το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και να το αναπέμψει στη Βουλή. Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από όλα τα κόμματα και από στελέχη του Συνασπισμού, ο κ. Αλαβάνος αποφάσισε να κάνει πίσω και στη σημερινή του συνάντηση με τον κ. Παπούλια ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να τον ενημερώσει απλώς σε σχέση με το δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό.
Επίσης, παράγοντες της Κουμουνδούρου αντιμετώπιζαν με αμηχανία τη σημερινή επίσκεψη Αλαβάνου και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο προεδρικό μέγαρο, εξηγώντας ότι ενώ συμφωνούν με όλο το πακέτο πρωτοβουλιών για το Ασφαλιστικό, έχουν αντιρρήσεις για τη σκοπιμότητα της συνάντησης με τον Κ. Παπούλια. «Μα, φέρνουμε σε δύσκολη θέση τον κ. Παπούλια ο οποίος, αν αρνηθεί να υιοθετήσει τις θέσεις του ΣΥΝ, θα φανεί ότι αγνοεί ένα κόμμα και τα κινήματα», σχολίασε χθες κορυφαίο στέλεχος του κόμματος
Αλλα ελεγαν παντως μεχρι χθες απο τον ΣΥΝ.
Οπως λεγαμε απο την πρωτη στιγμη αυτο ηταν το πρωτο σοβαρο λαθος του ΣΥΝ.
Αναμενονται επιθεσεις πανω στο θεμα απο ΝΔ.
Συο πασοκ τα πραματα ειναι χειροτερα καθως δεν ειχαν σαφη γραμμη μεχρι χθες.
Βεβαια οπως γραφουν τα νεα.
Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στα «ΝΕΑ» είπε ότι η πρωτοβουλία Αλαβάνου να συναντηθεί με τον Κ. Παπούλια για το δημοψήφισμα «ανήκει στον χώρο του πολιτικού σάλτου», εξηγώντας για το θέμα της αναπομπής του Ασφαλιστικού ότι «ο Πρόεδρος δεν μπορεί να ελέγχει τη συνταγματικότητα και την ουσία των νόμων».
Ο Λοβερδος βεβαια ειναι βενιζελικος. Το πασοκ σαν κομμα ενιαιο δεν ειχε επισημη γραμμη μεχρι χθες. Σημερα θα δουμε βεβαια...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν ξενίζει κανένα που διαθέτει έστω και στοιχειώδη κρίση η "κοινή" επίθεση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ στον κ. Αλαβάνο με αφορμή την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Ν.Δ. τρέμει στην ιδέα ακόμη και κάποιας δήλωσης του Προέδρου που έστω και έμμεσα θα θέτει θέμα για την ουσία του ασφαλιστικού και το ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτει για μια ακόμη φορά ότι είναι μακριά νυχτωμένο και αιχμάλωτο μιας θεσμολαγνείας στην οποία οδηγήθηκε από την παρέα του Σημίτη.
Ότι τα "ΝΕΑ" ανακάλυψαν λάθος του Αλαβάνου και επιχειρούν παρέα με τον "Ε.Τ.", την¨"Απογευματνή" και άλλες φυλλάδες να μειώσουν τη σημασία της επίσκεψης και να την μετατρέψουν σε πρόβλημα για τον Αλαβάνο κανένα δεν απασχολεί.
Σιγά τώρα μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου που θεωρεί ο Λαμπράκης λάθος την κίνηση του Αλαβάνου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ.
Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ.ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΑΧΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ.