ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ. Του Ευγένιου Ανδρικόπουλου




Σε ρυθμούς ΚΚΕ ξύπνησε η κ. Παπαρρήγα σε σχέση με την διαστρέβλωση των δηλώσεών της από MEGA του ΔΟΛ. Πρόκειται για ένα έγκλημα που διαπράττεται κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση από τα μεγάλα κανάλια δεκαεπτά χρόνια τώρα. Και όχι μόνον από την συγκεκριμένη συχνότητα. Το γιατί είναι προφανές. Το πολιτικό και κατ' επέκταση οικονομικό τους συμφέρον που τους το προστάτεψε διά νόμου από το 1994 ο οιονεί υποψήφιος αρχηγός ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Αυτό το χρέος επιχείρησε ανεπιτυχώς ο ΔΟΛ να του αποπληρώσει τον περασμένο Νοέμβρη. ( Δυστυχώς αποδείχθηκε πολιτικά ανερμάτιστος κατά την of the record δήλωση του Σταύρου Ψυχάρη σε Παπανδρεϊκό βουλευτή. Και μην διανοηθεί να με διαψεύσει κανείς γιατί μια παρένθεση απέχω από το να τον ονοματίσω). Αυτό που δεν γνωρίζετε ωστόσο είναι πως τα παρασκηνιακά πολιτικά παιχνίδια της διαπλοκής τα πληρώνετε εσείς. (Υποθέτω ότι η κ. Παπαρήγα της κατά τον Θεόδωρο Πάγκαλο ΑΕ Περισσός το ξέρει αλλά, δεν γνωρίζω τον λόγο που ως τα σήμερα δεν το έχει καταγγείλει.) Πως τα πληρώνετε; Διαβάστε λοιπόν:

Α) Το συνολικό κόστος της διαφήμισης επιμερίζεται και προστίθεται στις διαθέσιμες προς πώληση μονάδες των προϊόντων. Άρα η παροχή υπηρεσιών της ιδιωτικής τηλεόρασης δεν είναι δωρεάν και ούτε κάποιος από τους προύχοντες σας ελεεί. Τις πληρώνετε κατά συνέπεια και ακριβά αλλά έμμεσα. Όπως τους τριτοκοσμικά έμμεσους φόρους που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Β) Δεν εντάσσεται στην φορολογητέα ύλη, παλαιότερα όλο, σήμερα σημαντικό μέρος του ποσού που δαπανά ο διαφημιζόμενος. Κατά συνέπεια το δημόσιο χάνει τεράστια έσοδα ( η διαφήμιση κυρίως η τηλεοπτική ξεπερνά τα είκοσι δις ευρώ τον χρόνο) που θα μπορούσε να τα έχει διαθέσει για κοινωφελείς σκοπούς.

Γ) Τρίτο και φαρμακερό. Οι περιλάλητες χορηγίες- που επίσης απαλλάσσονται της φορολογητέας ύλης, χειραγωγούν κυρίως τις ενημερωτικές εκπομπές διά μέσου της γνωστής εταιρίας μετρήσεων τηλεθέασης. ( η πρωινή και η μεσημεριανή αποχαύνωση εξαιρείται. Έτσι κι αλλιώς τους εξυπηρετεί.) Σας στερούν κατά συνέπεια το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά σας στην ακριβή και ουσιαστική ενημέρωση υπό το πρόσχημα ότι αυτή δεν έχει τηλεθέαση. (παράδειγμα γνωστός δον κιχώτης που βγάζει στην σέντρα μόνον εκείνους τους πολιτικούς από τους οποίους ο αρχηγός τους θέλει να απαλλαγεί).


Ξυπνάτεεεε.. Έχει σημάνει προ πολλού εγερτήριο.

eandrik@otenet.gr

Σχόλια