Αιφνιδιασμος στην ελληνικη πλευρα απο την προταση Νιμιτς. Κανεις δεν το περιμενε...


Γραφει ο Ιγνατιου στο εθνος.
Με μία πρόταση η οποία σε κανένα σημείο της δεν συμπίπτει με τις ελληνικές θέσεις καθώς προβλέπει την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια», η οποία θα ισχύει μάλιστα μόνο για την Ελλάδα και τους διεθνείς οργανισμούς, ενώ απαιτείται από τη χώρα μας η αναγνώριση «μακεδονικής εθνότητας», ο Μ. Νίμιτς αιφνιδίασε χθες (τουλάχιστον) το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, φέρνοντας πιο κοντά πια το ελληνικό βέτο στο ΝΑΤΟ.
Η ελληνική κυβέρνηση φάνηκε να αιφνιδιάζεται από τις χθεσινές εξελίξεις, καθώς, ενώ υπήρχε η εντύπωση ότι δεν θα υποβληθεί νέα πρόταση, που καθώς δεν ικανοποιεί καμία από τις δύο πλευρές (τώρα με σχεδόν μηδενικά χρονικά περιθώρια), θα πρέπει είτε να αποδεχθούν είτε να απορρίψουν την τελική πρόταση Νίμιτς, με ό,τι αυτό σημαίνει.
Πραγματικα κανεις δεν περιμενε αυτη την προταση.
Ακομα και χθες βραδυ στην αμερικη ηταν τοση η αισιοδοξια που κυκλοφορησε (στην ομογενεια) αυτο που γραψαμε και εμεις (απο εκει το πηραμε, και την πατησαμε) οτι δηλαδη ολα πηγαν καλα για εμας.
Η αισιοδοξια στηριζοταν στις σχεσεις με τους αμερικανους που τελευταια μας εστελναν καλα μηνυματα και επαναλαμβανω ηταν τετοια που ακομα και μετα το τελος της διαπραγματευσης ολοι νομιζαν οτι ολα ειναι οκ.
Ομως οι αμερικανοι μας κοροιδεψαν.
Αυτη ειναι η αληθεια.
Και οποια και να ειναι η αιτια που το εκαναν στους ελληνικους κυκλους υπαρχει οργη και απογοητευση.
Αλλα μηνυματα εστελναν...
Η φραση αιφνιδιασε που λεει ο Ιγνατιου ειναι λιγη.
Ολοι κουφαθηκαν....
Τωρα δεν μιλαει κανεις. Δεν ρισκαρει κανεις να πει κατι...

Σχόλια