Εκβιαζουν τον Καραμανλη οι αμερικανοι. Εβαλαν τους σκοπιανους να αποδεχθουν την προταση Νιμιτς.

Σε μία κίνηση ελιγμού, τα Σκόπια, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Αντ. Μιλοσόσκι, ανακοίνωσαν ότι αποδέχονται την τελευταία πρόταση Νίμιτς, ως βάσης διαπραγμάτευσης για το ζήτημα της ονομασίας της FYROM, και έκανε μάλιστα λόγο για τελική πρόταση.
Πάντως, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε την Παρασκευή εκ νέου, από το βήμα της Βουλής πως η Ελλάδα επιζητεί λύση σφαιρική, εφαρμόσιμη, η οποία θα ισχύει έναντι όλων, με επικύρωση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Επανέλαβε επίσης ο κ. Καραμανλής πως μη λύση σημαίνει μη πρόσκληση, ενώ χαρακτήρισε απογοητευτική και σταθερά αρνητική τη θέση της ηγεσίας των Σκοπιών.
--------
Αν σκεφτει κανεις οτι οι αμερικανοι καθοδηγουν τους σκοπιανους τοτε οι αμερικανοι εκβιαζουν τον Καραμανλη.
Φερονται αποφασισμενοι να βαλουν τα σκοπια στο νατο.
Ζητανε ευθεως απο τον Καραμανλη να αλλαξει αποφαση.
Κατα τον Ιγνατιου στο τηλεφωνημα που εγινε μεταξυ Ντορας με Κοντολιζα Ραις ανταλλαχθηκαν βαριες κουβεντες.
Η Ντορα της ειπε οτι εμεις λεμε τα ιδια ιδιωτικα και δημοσια οχι σαν εσας.
Σημειωνουμε οτι η Ντορα επεσε απο τα συννεφα με την προταση Νιμιτς γιατι πιστευε οτι τα ειχαν βρει και περιμενε το Ανω Μακεδονια .
Νεα Μακεδονια φερονται να προτεινουν τωρα οι αμερικανοι σε Ανω Μακεδονια επιμενει ο Καραμανλης
Αλλα ισως να δεχτει το Νεα Μακεδονια ως υστατη υποχωρηση
Αλλα για ολες τις χρησεις οπωσδηποτε, καμμια υποχωρηση σε αυτο
Οι αμερικανοι πιεζουν να διαπραγματευτει ο ιδιος ο Καραμανλης εστω με τον Μπους αλλα ο Καραμανλης αρνειται καθε συναντηση εστω και με τον Μπους πανω στο θεμα.
Τους ειπε οτι η θεση μας ειναι δεδομενη και δεν αλλαζει ουτε και αν το ζητησει ο Μπους, οποτε δεν υπαρχει και λογος συναντησης
Σημειωνουμε επισης οτι ο Καραμανλης δεν εμπιστευεται τους αμερικανους (οπως η Ντορα) και θεωρει οτι τα αμερικανικα συμφεροντα στην περιοχη δεν ταυτιζονται απαραιτητα με τα δικα μας.
Η Καραμανλικη σχολη ( την εγκαινιασε ο μεγαλος Καραμανλης) πιστευει σε μια πολυδιαστατη εξωτερικη πολιτικη και πιστευει οτι τα συμφεροντα μας ειναι πιο κοντα μα τα ρωσικα οσο και αν αυτο ξενιζει.
Στον ελληνοτουρκικο πολεμο που ο Καραμανλης θεωρει το μονο πραγματικο προβλημα της χωρας πιστευει οτι ο μονος πραγματικος συμμαχος της χωρας ειναι η Ρωσια για διαφορους και πολλους λογους
Καποτε θα πρεπει και στην Ελλαδα να μαθουμε οτι μονο ο Καραμανλης (ο μεγαλος) εκανε πραγματικα ανεξαρτητη εξωτερικη πολιτικη ποτε δεν τα πηγαινε καλα με τους αμερικανους περα απο τα λογια τα μεγαλα με τα οποια πολλοι εκαναν καριερα στην Ελλαδα

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Με αλλα λογια γινεται της... ποπης
Ο χρήστης ΠΡΕΖΑ TV είπε…
Το παιχνιδι φαινονταν απο την αρχη στημενο ,ωστε να αποδεχτει η Ελλαδα την ονομασια Μακεδονια για την ΠΓΔΜ....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εάν θέλουν ονομασία στην οποία να συνφωνούμε έχει καλώς , εάν όχι ……Veto !!!