Το ελληνικο λομπυ στις ΗΠΑ διελυσε το αντιστοιχο σκοπιανο.




Υπαρχουν πολλοι που ενδεχομενως απορουν για την εμφανη αλλαγη στασης τελευταια των αμερικανων σε σχεση με τα σκοπια.
Σε καμμια περιπτωση βεβαια οι αμερικανοι δεν ειδαν το φως το αληθινο σε σχεση με την ελληνικη αποψη.
Αιτια ειναι το ελληνικο λομπυ.
Οι αμερικανοι σε προσωπικο επιπεδο δηλωνουν οτι δεν καταλαβαινουν τις ελληνικες φοβιες για τα σκοπια και θεωρουν την Ελλαδα υπερδυναμη της περιοχης. Κατω απο αυτο το πρισμα απορουν με αυτα που γινονται εδω για το ονομα.
Επισης θελουν πολυ την διευρυνση του ΝΑΤΟ.
Ομως ο δημοκρατικος Μενεντεζ και ο ρεπουμπλικανος Χειγκελ δυο απο τους πιο ισχυρους ανθρωπους σε θεματα εξωτερικης πολιτικης στην Ουασινγκτον ειναι υπερ των ελληνικων θεσεων. Θα μπορουσαμε να αναφερουμε αναλυτικα ονοματα και αριθμους στο κογκρεσο κλπ αλλα ολα αυτα μικρη σημασια εχουν.
Η ουσια ειναι οτι το ελληνικο λομπυ εχει κυριαρχισει 100% στην αμερικανικη πρωτευουσα και τα 3000000 ελληνικων ψηφων αλλα και το ελληνικο πολιτικο χρημα εχουν κανει τους αμερικανους να τρεχουν και να μη φτανουν τις τελευταιες μερες.
Αξιζει να σημειωθει οτι και οι σκοπιανοι εκαναν μια προσπαθεια πληρωνοντας πολλα σε δυο μαλιστα εταιρειες λομπυ αλλα τελικα το μονο που καταφεραν ηταν ενας (1) μονο βουλευτης να ασπαστει τις θεσεις τους.
Για να γινει κατανοητο τις ελληνικες θεσεις ασπαζονται 140 βουλευτες.
Παρατηρητες λενε οτι ειναι η πρωτη φορα ολα αυτα τα 16 χρονια που υπαρχει η διαφορα για το ονομα που η αμερικανικη πολιτικη επι του θεματος εχει αλλαξει πραγματικα και δεν ειναι μονο λογια.
Οι αμερικανοι ειναι - για πρωτη φορα- πραγματικα υπερ των ελληνικων θεσεων.
Οι σκοπιανοι δεν εχουν καμμια ελπιδα.

Σχόλια

Ο χρήστης tzonakos είπε…
Χμμμ, λες να έκανε δουλειά το "λόμπι" τελικά ; ...