Εισαι δυναμικος, κεντροαριστερος εως 45 ετων; Ελα στη Νεα Δημοκρατια, ψαχνουμε στελεχη.

απο τα νεα.
Πέντε χιλιάδες στελέχη σε όλη τη χώρα θέλουν να στρατολογήσουν στη Ν.Δ., με στόχο να προχωρήσουν σε αναδιάταξη του στελεχικού δυναμικού τους στο Λεκανοπέδιο και την περιφέρεια, αλλά και της γαλάζιας κομματικής βάσης, η οποία εμφανίζει στις δημοσκοπήσεις πρωτοφανή αποσυσπείρωση μόλις έξι μήνες μετά τις εκλογές.

Το προφίλ των στελεχών που αναζητούν οι «κεφαλοκυνηγοί» της Ρηγίλλης είναι ίδιο με αυτό που ψάχνουν και οι άνθρωποι του Γιώργου Παπανδρέου: νέοι, ηλικίας 25- 45 ετών, επιστήμονες και επαγγελματίες ή σύγχρονοι αγρότες με κεντροαριστερές αναφορές και κύρος στην τοπική κοινωνία όπου ζουν. «Η μεσαία τάξη είναι η σπονδυλική μας στήλη και αυτή πρέπει να κερδίσουμε με πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους», δηλώνει στα «ΝΕΑ» κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ. που έχει επεξεργαστεί το σχέδιο της στρατολόγησης κεντροαριστερών στελεχών.
Το εγχείρημα θεωρείται πρωταρχικής σημασίας και από τους αναλυτές του κόμματος, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η Ν.Δ. πρέπει να εκπέμψει προς την κοινωνία το στίγμα ότι «δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Είναι σοβαρή και αξιόπιστη λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας. Είναι κυβερνώσα παράταξη

Κυβερνητικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι το σχέδιο της στρατολόγησης στελεχών έχει εξεταστεί διεξοδικά και στο Μαξίμου και για την εφαρμογή του έχει ανάψει το πράσινο φως από την πλευρά του Κ. Καραμανλή. Το χρονοδιάγραμμα της Ρηγίλλης προβλέπει ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα συγκροτηθεί ειδική επιτελική ομάδα για την αξιολόγηση και προσέγγιση νέων στελεχών, ενώ η ταχύτητα με την οποία θα κινηθεί θα εξαρτηθεί και από την τακτική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ. «Είναι προφανές ότι εάν η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέξει να δώσει τη μάχη του πεζοδρομίου και να κινηθεί ως ακτιβιστική ομάδα, μπορεί να έχει κάποια κέρδη στα αριστερά του, αλλά θα αφήσει ζωτικό χώρο για τη Ν.Δ. στα μεσαία στρώματα.
Σε αυτή την περίπτωση το έργο μας μάλλον θα γίνει ευκολότερο...», είναι η εκτίμηση των επιτελών της Ρηγίλλης.
-------
Το στελεχιακο δυναμικο ολων των κομματων στην Ελλαδα ειναι χαμηλο.
Αυτο ειναι κοινο μυστικο.
Το ποιοι κανουν καριερα στα κομματα και γιατι και πως παλι ειναι γνωστο.
Το επιπεδο αυτων που ασχολουνται μα την πολιτικη πρεπει να ανεβει.
Αυτο στη Νεα Δημοκρατια το ξερουν εδω και καιρο
Για να δουμε θα υπαρξουν ικανοι ανθρωποι που θα ασχοληθουν γενικα με την πολιτικη η θα σταδιοδρομουν μονο τα λαμογια και οι ανεπαγγελτοι?
Για ολα τα κομματα μιλαμε βεβαια...

Σχόλια