Ο φορολογουμενος πληρωνει 15.000ευρω για καθε συνταξιουχο ΔΕΗ εναντι 1.500ευρω για καθε εναν του ΙΚΑ. Ομοιως στην καθαριοτητα.


Γραφει μεταξυ αλλων ο Μπαμπης Παπαδημητριου στην καθημερινη.

Χωρίς νόημα έχει καταστεί και η απεργία στον ηλεκτρισμό. Οι διατυπώσεις του νέου νόμου είναι εξαιρετικά ισχυρές και κατοχυρώνουν περαιτέρω όσα οικουμενικώς τα μεγάλα κόμματα έδωσαν (το 1999) στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, προκειμένου να συναινέσουν στην πώληση της μειοψηφίας της επιχείρησης μέσα στο Χρηματιστήριο. Οι συνδικαλιστές κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι τους δόθηκε η ΔΕΗ, ως περιουσία του ταμείου τους.
Αυτό δεν θα μπορούσε πότε να συμβεί. Το μόνο πραγματικό γεγονός είναι ότι το κράτος έχει αναλάβει πλήρως όλες τις υποχρεώσεις συντάξεων και περίθαλψης των εργαζομένων του ηλεκτρισμού, με αποτέλεσμα να πληρώνει ο (σημερινός) φορολογούμενος 15.000 ευρώ για κάθε συνταξιούχο της ΔΕΗ έναντι 1.500 ευρώ για κάθε συνταξιούχο του ΙΚΑ. Το ίδιο ισχύει και με τους υπαλλήλους στον καθαρισμό.
Στα έξυπνα κράτη, αντί να μαζεύουν σκουπίδια κάθε μέρα, θα το έκαναν κάθε δεύτερη. Αντί να μετατρέπουν την χώρα σε χωματερή, θα άφηναν βρώμικη κάθε μέρα και άλλη πόλη και άλλη περιοχή. Ας ρωτήσουν τους συναδέλφους τους σε άλλα κράτη και θα τους πουν εκείνοι.
Ολα μπορούν να γίνουν. Αρκεί να αλλάξουμε νοοτροπία. Αυτό που πρέπει να εγκαταλείψουμε είναι η προσπάθεια να πετύχουμε τα δικά μας, εκβιάζοντας τους πολλούς. Οσοι έχουν κάποιο αίτημα, λογικό είναι να θέλουν να κατανοήσουν οι πολλοί τα επιχειρήματα και το δίκαιό τους. Οταν αυτό δεν απασχολεί ούτε τους απεργούς, τότε, πράγματι, καλύτερα να κλείσουμε την ενημέρωση.
Πραγματικα λοιπον μονο οι αριθμοι λενε την αληθεια.
Πως ζητανε λοιπον ολοι αυτοι απο την πλεμπα του συστηματος ( ΙΚΑ , ΤΕΒΕ, ανεργοι, γενια των 700, ιδ. υπαλληλοι. εργατες βιομηχανιας κλπ) να τους στηριξει κιολας?

Σχόλια

Ο χρήστης actorgr είπε…
οταν αναπαραγετε τετοια προπαγανδα για δηθεν ρετιρε απο στρατευμενους δημοσιογραφους γινεστε συνενοχοι στην παραπληροφορηση της κοινης γνωμης.Οι εργαζομενοι δεν ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ.Εκβιαζει η εκαστοτε κυβερνηση και η διορισμενη εργοδοσια-αφεντικο.Δεχομαι να μου κοβουν το ρευμα και να μου βρωμιζουν τον αερα που αναπνεω αρκει να βρουν το δικιο τους οι εργαζομενοι σε οποιονδηποτε χωρο κι αν ανηκουν.Δεν σκεφτομαι μιζερα να μειωθουν τα προνομια τους αλλα να βελτιωθουν τα δικα μου κι ολων των εργαζομενων.Κοινωνικη συνοχη και αλληλεγγυη στους απεργους.Σε ολους τους απεργους του κοσμου ακομη κι οταν βλαπτουν το βολεμα μου.Ξυπνησθε.Μην αναμασατε τις @α@αριες των δημοσιογραφισκων.Επιτελουν διατεταγμενη υπηρεσια!!!