Ποιοτικες μετρησεις δινουν 13,4% οριστικα αποφασισμενο να ψηφισει Τσιπρα και ΣΥΝ.




Ολες οι δημοσκοπησεις δινουν 15 με 18% στον Τσιπρα.
Βεβαια οι επαγγελματιες της πολιτικης δεν ενδιαφερονται τοσο για αυτα τα νουμερα που ειναι της στιγμης και αναστρεψιμα (βλεπε Αβραμοπουλο, Σαμαρα κλπ) αλλα για τα υπογεια εκεινα ρευματα που τρεχουν σε μια κοινωνια και που αποτελουν μονιμες μετατοπισεις του εκλογικου σωματος.
Αυτο λοιπον που τρομαζει τελευταια ακομα και τη ΝΔ ( για το ΠΑΣΟΚ δεν το συζηταμε καθολου ειναι σε πανικο περα απο το τι λενε δημοσια) ειναι οτι η πραγματικη επιρροη του Τσιπρα διευρυνεται και προσλαμβανει μονιμα χαρακτηριστικα.
Ετσι ενω μεχρι τωρα ηταν ψηφος διαμαρτυριας πλεον μερα τη μερα οι ψηφοφοροι εγκαταλειπουν οριστικα τα αλλα κομματα (και τη ΝΔ) και εμφανιζονται αποφασισμενοι να ψηφισουν ΣΥΝ απο αποψη και οχι σαν απλη διαμαρτυρια.
Οι ανθρωποι αυτοι λοιπον που πλεον εχουν μετατοπιστει και δεν θα επανελθουν στα κομματα απο τα οποια εφυγαν (κυριως βενιζελικοι του πασοκ) δινουν στον ΣΥΝ ενα πραγματικο ποσοστο 13,4% ανεξαρτητως του ποτε θα γινουν εκλογες.
Αυτο ειναι πολυ μεγαλο ποσοστο.
Τη ΝΔ τη συμφερει μια κριση ελεγχομενη στο πασοκ και επ ουδενι δεν θελει να το δει να διαλυεται εντελως πραμα που αν συνεχιστει αυτη η κατασταση δεν αποκλειεται καθολου.
Ο Τσιπρας περα απο τις νεες ηλικιες (18με 24) εμφανιζεται τωρα πολυ δυνατος και στις πιο παραγωγικες (εως 35) που μεχρι τωρα σαρωνε η ΝΔ.
Θα επανελθουμε με τα ποιοτικα χαρακτηριστικα των δημοσκοπησεων που ειναι βεβαια αυτα που πραγματικα λαμβανουν υποψιν οι επαγγελματιες πολιτικοι.
Το τι δειχνουν για τον Γιωργο αυτες οι ποιοτικες μετρησεις επισης ειναι γνωστο. Αν δεν κανει κατι συντομα τον δειχνουν πολυ χαμηλα. (μιλαω για τα ποιοτικα οχι τα ποσοτικα που βγαινουν ετσι κιαλλιως στις μετρησεις).

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είναι αστείο να συγκρίνεις ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα με κόμματα Αβραμόπουλου-Σαμαρά. Συγκρίνεις ένα ιστορικό κόμμα με δεσμούς με συνδικάτα, αυτοδιοίκηση, νεολαία, φεμινίστριες,διανοούμενους, που έχει ριζοσπαστικές πολιτικές θέσεις, με δυο τυχάρπαστους προσωποπαγείς σχηματισμούς, χωρίς λόγο ύπαρξης και χωρίς πολιτικό στίγμα.
Ο χρήστης wolf είπε…
αυτο λεω και εγω. επειδη πολλοι (ειδικα πασοκοι) κανουν αυτο το λαθος ε τωρα το λενε και οι μετρησεις. καμμια σχεση.