Ηρθε στην εισαγγελεια μια ανωνυμη καταγγελια καναμε εφοδο στην siemens τους βρηκαμε και τωρα περνανε απο δικη.






Εχει ενδιαφερον πως περιγραφει στα σημερινα ΝΕΑ ο επικεφαλης της εισαγγελειας Μοναχου την διαδικασια εξερευνησης του σκανδαλου siemens στη Γερμανια.
Ηρθε λεει μια ανωνυμη επιστολη στην εισαγγελεια στα τελη του 2005. Το εψαξαν λιγο ακομα και μετα εκαναν συνδυασμενη εφοδο στα γραφεια της εταιρειας .
Οταν λεμε οτι η Γερμανικη δικαιοσυνη κανει εφοδο στα γραφεια μιας εταιρειας το εννοουμε.
Δεν πηγαν ουτε για καφε ουτε για κουβεντα.
Οι ανθρωποι εκπροσωπουν το Γερμανικο κρατος, εχουν εξουσια ολοι τους τρεμουν και δεν χρειαζονται καμμια αδεια απο κανενα πολιτικο η καμμια προσυννενοηση για να κανουν τη δουλια τους.
Αμα εισαι παρανομος στη Γερμανια θα πας φυλακη τελος.
Υπαρχουν κρατη που εμπνεουν το σεβασμο και στα αλλα κρατη αλλα και στο εσωτερικο.
Οι ΗΠΑ πχ ειναι ενα απο αυτα. Στις ΗΠΑ οποιος παρανομει δεν τον σωζει τιποτα.Και απλη παραβαση του κοκ που λεει ο λογος να κανεις ο αστυνομικος θα κανει τη δουλια του δεν θα ανοιξει συζητηση μαζι σου. Οι Ελληνες που ζουν στην Αμερικη πχ τα ξερουν αυτα. Δεν μιλαμε βεβαια καθολου για φορολογικες παραβασεις η οικονομικο εγκλημα.Τρομο και πανικο προκαλουν οι αντιστοιχες υπηρεσιες εκει οταν ασχολουνται με ενα θεμα.
Στην Ελλαδα βεβαια τα πραματα ειναι λιγο διαφορετικα.Δεν ειναι τυχαιο οτι το ελληνικο κρατος δεν εμπνεει μεγαλο σεβασμο ουτε καν στους ιδιους τους πολιτες του. Λογικο ειναι λοιπον να μην μας παιρνουν σοβαρα ουτε οι πιο αδυναμοι γειτονες μας.
Βηματα γινονται αλλα να γινουν πιο γρηγορα.
Ας ξεκινησουν με το εσωτερικο.
Οποιος πηρε μιζες η εκβιασε πχ πρεπει να περασει απο δικη και αν αποδειχθει ενοχος να παει φυλακη.
Ετσι λειτουργουν τα σοβαρα κρατη.
Αυτο πρεπει σιγα σιγα να κανουμε και εμεις.

Σχόλια