Υποθεση siemens. Κατηχητικο οι πολιτικοι στην Ελλαδα

Χορωδια κατηχητικου θυμιζουν οι πολιτικοι στην Ελλαδα.

Πραγματι με βαση τις δηλωσεις των κομματων (κυριως των δυο μεγαλων) ειναι να απορει κανεις με αυτα που ορισμενα ΜΜΕ γραφουν για μιζες και διαφθορα.

Η διαφθορα στην Ελλαδα ειναι ανυπαρκτη.

Γιαυτο και δεν θα γινει καμμια ερευνα.

Γιατι να χαλαμε σαλιο και να μιλαμε για ανυπαρκτα θεματα φερονται να ειπαν καποιοι?

Ας ειμεθα αγαπημενοι.

Δειτε τον ηλιο πως λαμπει σημερα.

Δειτε τα πουλακια πως κελαηδανε.

Λαδωνονται τα πουλακια?

Οχι βεβαια.

Ετσι και εμεις σαν τα πουλακια κελαηδαμε φερονται να κατεληξαν.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγαπητέ φίλε Wolf,
Πολύ σωστά και ωραία τα γράφεις για την Siemens. Όμως δεν είναι σωστό αυτό που γράφεις ότι (ΚΥΡΙΩΣ τα 2 μεγάλα κόμματα)ευθύνονται. Από που συνάγεται ότι και τα υπόλοιπα κόμματα (κυρίως ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) ευθύνονται; Περιμένω απάντηση σας.
Ο χρήστης wolf είπε…
η ευθυνη εγκειται στο οτι δεν πιεζουν αρκετα φιλε. ολοι γνωριζουν πανω κατω τι γινεται. αν υπηρχε πολιτικη βουληση πραγματικη νομιζω οτι πολλα θα ειχαν αποκαλυφθει
Ο χρήστης Ftanei_Pia είπε…
Με λίγες δεκάδες βουλευτές δεν νομίζετε ότι κάνουν ότι μπορούν; Πιστεύετε σοβαρά ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-δεν έχουν πολιτική βούληση να αποκαλύψουν τα κακώς κείμενα; Επειδή δείχνετε καλόπιστος και έντιμος άνθρωπος, (αφού ασχολείστε με τα κοινά), Πέστε μου σας παρακαλώ, τι επι πλέον (εφικτό) προτείνετε να κάνουν;
Ο χρήστης wolf είπε…
θα μπορουσαν να το ψαξουν να βρουν μια δυο κραυγαλεες περιπτωσεις διαφθορας και να ζητησουν με ονομα και επιθετο να γινει ερευνα. για καποιους πολιτικους πχ ειναι κοινο μυστικο οτι εχουν χρηματισθει. ακομα και η βασουλα παπανδρεου τους ειχε σχεδον κατονομασει. και μετα τι εγινε? τιποτα. αν πιαστει ενας οι αλλοι θα γινουν πιο προσεκτικοι.αλλα επικρατει κακως νοουμενη αλλυλεγγυη φιλε. ολοι λενε ελα μωρε τωρα κλπ κλπ
Ο χρήστης Ftanei_Pia είπε…
Φίλε μου, πιστεύεις ότι το πολιτικό χρήμα διακινείται με τρόπο τέτοιο, ώστε να είναι εύκολος ο εντοπισμός τους; Σκέψου, αν η Γερμανική Εισαγγελία δεν έκανε έρευνα , θα είχαμε μάθει τίποτε; Εγώ πιστεύω ΟΧΙ.
Άλλωστε για αυτά τα ζητήματα, πριν χρόνια (1998) είχε γράψει το ΑΝΤΙ (ίδε ΚΟΚΚΑΛΗΣ) κλπ και η Ελληνική Δικαιοσύνη τους απάλλαξε με Βουλεύματα .

Όσο για την "αλληλεγγύη" μεταξύ των πιό πάνω μικρών κομμάτων και των 2 μεγάλων, όπως λες, δεν έχει καμμιά βάση, αφού τον κόσμο που εκπροσωπούν, οι ιδεολογίες τους και οι στόχοι τους διαφέρουν ριζικά, ώστε να είναι τουλάχιστον αυτοκτονική κάθε σκέψη για αλληλεγγύη κλπ. κλπ. μεταξύ τους.
Είναι σαν εγώ και συ να κλείνουμε τα μάτια και να αδιαφορούμε για το τι κάνουν τα 2 μεγάλα κόμματα , πράγμα νομίζω αδιανόητο...
Ο χρήστης wolf είπε…
ο κοκκαλης πχ πληρωσε πολυ ακριβα ολα τα εν λογω δημοσιευματα. δεν πηγε φυλακη αλλα οι δουλιες του πηγαν πολυ πισω και ακομα και τωρα δυσκολευεται πολυ . τα πραματα δεν ειναι τοσο απλα. οταν μιλαω για αλληλεγγυη μιλαω σε προσωπικο επιπεδο μην κοιτας που τσακωνονται στις τηλεορασεις. ειναι φιλοι και κανουν ρουσφετια ο ενας στον αλλο. οι αριστεροι σαν προσωπα εχουν πολυ καλες προσβασεις και στα δυο μεγαλα κομματα σε πληροφορω
Ο χρήστης Ftanei_Pia είπε…
1. "ο Κοκκαλης πχ. πληρωσε πολυ ακριβα κλπ. και δεν πηγε φυλακη (..) αλλα οι δουλειες του πηγαν πολυ πισω.."
Πέρα από τις βαρύτατες κατηγορίες (κατασκοπία, δωροδοκία κλπ. που δεν πρέπει να τα περνάμε έτσι),δεν νομίζω ότι σήμερα δυσκολεύεται και πολύ γιατί:
α. Του έδωσαν τον Ολυμπιακό και το στάδιο Καραϊσκάκη (τζάμπα).
β. Του έδωσαν εκατοντάδες εκ. € με συμβάσεις με δημόσιο για ΙΝΛΟΤ κ.α
γ. Απλώνει την ΙΝΛΟΤ σε όλο τον κόσμο...
2. ΝΑΙ. "Τα πραματα δεν ειναι τοσο απλά"αφού:
α. Δεν τσακώνεται κανένας αριστερός στις τηλεοράσεις για πλάκα, αλλά γιατί έχουν θέσεις επιχειρρήματα, και δεν αφίνουν σε χλωρό κλαρί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γι'αυτό και τα ΜΕΓΚΑΛΑ κανάλια τους έχουν σε εμπάρκο, εκτός για "ξεκάρφωμα" που και πού..τους καλούν.
β. Οι εκατοντάδες χιλιάδες αριστεροί δεν εχουν "πολύ καλες προσβασεις στα δυο μεγαλα κομματα" τα οποία εναλλάξ ροκανίζουν το δημόσιο χρήμα, βολεύουν τα δικά τους παιδιά, και όπως αποκαλύπτεται τελευταία με τη βούλα της Γερμανικής Εισαγγελίας, τα έπαιρναν από κοινού με τη Siemenς.
Που δεν νομίζω, ότι είχε κανένα λόγο να κατηγορήσει τα 2 κόμματα εξουσίας και να αποκρύψει τα άλλα.
Εν πάσει περιπτώσει, αν όλα αυτά δεν προβληματίζουν,
Αν για να αθωωθούν οι ένοχοι, πρέπει να δεχτούμε ότι όλοι είναι συνυπεύθυνοι,
ότι όλοι έχουν την ίδια ευθύνη,
ότι όλοι είναι ίδιοι,
ΑΡΑ : δεν γίνεται τίποτε, και ας κάτσουμε στ'αυγά μας, Αρνούμαστε! Θυμόμαστε την παροιμία του Αισώπου "με την αλεπού με την κομένη ουρά που παρότρυνε και τις άλλες να κόψουν τις δικές τους ουρές για να γίνουν πιό όμορφες"..
Και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, όπως δεκαετίες τώρα, για να αλλάξει αυτή η σάπια και άδικη κατάσταση, που δηλητηριάζει την πατρίδα μας, τα παιδιά μας , όλους τους συνανθρώπους μας.
Είναι ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ.
Καλό μήνα , όπως καλό και ευχάριστο Σαββατοκύριακο.