Τα ριαλια ριαλια ριαλια , τα σελινια μονα και διπλα ωω ωωωω (δυο λογια για τον Τασσο)







Για να δωσει η ΕΕ το οκ για την εισοδο της Κυπρου στην Ενωση η τοτε πολιτικη ηγεσια (Ελλαδας αλλα και Κυπρου) ειχε υποσχεθει στους δυτικους (αμερικανους και ευρωπαιους) οτι οι κυπριοι θα ψηφιζαν υπερ του σχεδιου Αναν.Μπορει τοτε κυβερνηση να ηταν το ΠΑΣΟΚ αλλα και μεσα στην ΝΔ υπηρχαν δυναμεις που ειχαν δωσει αυτη την υποσχεση. Ο Καραμανλης οχι.
Πραγματι οι ευρωπαιοι τηρησαν το λογο τους. Η Κυπρος στην ΕΕ.
Στην Ελλαδα εγιναν εκλογες και βγηκε ο Καραμανλης.
Λιγες μερες μετα τους καλεσαν οι αμερικανοευρωπαιοι να τηρησουν τη συμφωνια.
Ο Τασσος αρνειται να παραδωσει την Κυπρο στους Τουρκους ακομα και αν αυτο σημαινει αθετηση συμφωνιας.
Ο Καραμανλης τον στηριζει γιατι εχει την ιδια γνωμη.
Δεχονται λυσσαλεα επιθεση συνδυασμενη με απειλες για τις δυο χωρες αλλα και προσωπικες απειλες. Πολλοι στην Ελλαδα αλλα και στην Κυπρο λυγιζουν και προβλεπουν εθνικη καταστροφη.
Ο Τασσος δηλωνει παρελαβα κρατος δεν θα παραδωσω κοινοτητα.Ο Καραμανλης συμφωνει.
Τα πραματα αγριευουν πολυ παρα πολυ. Ο Ρουσοπουλος λιγο μετα θα πει (σε ιδιωτικες συνομιλιες) οτι εκεινες τις μερες ασπρισαν τα μαλλια του.
Η Κυπρος λεει το μεγαλο οχι σε κοντρα ολου του κοσμου.
Και σωνεται.
Οι τουρκοι οι ευρωπαιοι οι αμερικανοι απειλουν ανοιχτα και περα απο διπλωματικες ορολογιες.
Η Κυπρος σωθηκε καμμια καταστροφη δεν εγινε.
Καραμανλης και Τασσος ειπαν ενα απο τα λιγα οχι απεναντι σε ολο τον κοσμο αναλαμβανοντας βεβαια και τα κοστη.
Αυτο το οχι θα μεινει στην ιστορια.

Σχόλια

Ο χρήστης monahikoslikos είπε…
Δολάρια και στερλίνες ήταν, πολλά πολλά δολάρια να φάνε και οι ...ΑΚΕΛόκοτες (σπάνιο είδος ιθαγενούς πανίδας)
Ο χρήστης wolf είπε…
πολυ χρημα επεσε τοτε αλλα πιο πολλες απειλες
Ο χρήστης ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΩ είπε…
ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ...
ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣ...
ΚΑΙ ΓΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Νίκος Χιδίρογλου
Εκδόσεις Ερωδιός (τηλ. 2310 282782)

Δελτίο Τύπου

Ελλάδα, σωτήριο έτος 2020 μ. Χ. Η επικράτηση μιας κάστας πολιτικών που πρεσβεύουν ένα κράμα νεοφιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών ιδεοληψιών, έχει αλλάξει ριζικά το πολιτικό τοπίο. Η πολιτισμική ομογενοποίηση λυγίζει τις αντιστάσεις του μέσου πολίτη, οδηγώντας τον στην αδράνεια. Η χαλάρωση των ηθών και η εφαρμογή των θετικών διακρίσεων, οδηγούν στην απόλυτη φιλελευθεροποίηση των κοινωνικών σχέσεων και φέρνουν την ελληνική κοινωνία στο χείλος του γκρεμού. Η πολυπολιτισμική κοινωνία, δείχνει να λυγίζει κάτω από το βάρος των ανομιών της και των αφύσικων και ανήθικων συμβάσεών της. Όμως, κάποιοι υπολόγιζαν χωρίς τη νεολαία, που ξεσηκώνεται, αντιδρώντας στο γκρέμισμα των εκκλησιών και στην εξάλειψη κάθε τι του ελληνικού. Οι παλιοί τρόποι κερδίζουν οπαδούς και ο λαϊκός αυθορμητισμός επιστρέφει και ξεσπά, απειλώντας ως ασταμάτητος χείμαρρος το σύστημα, που κλυδωνίζεται. Την ίδια ώρα, ο πολιτικός ριζοσπαστισμός εξαπλώνεται και κερδίζει τις καρδιές και την ψυχή των νέων, των απόκληρων και των περιθωριοποιημένων, αλλά και όσων αδυνατούν να συμβιβαστούν με την κοινωνική εξαχρείωση και αναζητούν όραμα και ελπίδα. Ο ήρωάς μας, έχοντας βρεθεί από το ζενίθ στο ναδίρ, δεν έχει πλέον τίποτε να χάσει. Από πετυχημένος επαγγελματίας και ομοτράπεζος του συστήματος, καταλήγει δραπέτης και άστεγος, ζώντας προσωρινά μια άσκοπη καθημερινότητα. Όμως, ξυπνάει από το λήθαργο, μαζεύει τα κομμάτια του και οργανώνεται στις γραμμές της «Μάχης», πολεμώντας για την Ελευθερία και γράφοντας το προσωπικό του έπος.
Ο χρήστης Orbit είπε…
E! Όχι και ο Καραμανλής υπέρμαχος του "ΟΧΙ" του Κυπριακού λαού... Μην τρελλαθούμε... Στην Ελλάδα ζούσαμε όλοι...
Αφού δεν απέδωσαν οι αφόρητες πιέσεις που άσκησε στον Τ. Παπαδόπουλο για να υποστηρίξει το "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα, έκανε την ανάγκη φιλοτιμία και ψέλλισε ένα "ΟΧΙΝΑΙ" τελευταίος απ' όλους...
Τί έγινε; Χάσαμε πάλι τη μνήμη μας;