Κυπρος-σκοπια, ευκαιριες και κινδυνοι απο την συγκυρια.Αναζητειται τολμη η ο λυκος στην αναμπουμπουλα χαιρεται.










Μοναδικη ευκαιρια για τα εθνικα θεματα η τωρινη συγκυρια εκτιμουν ψυχραιμοι παρατηρητες στην Ελλαδα αλλα και στην ομογενεια.
Το σκηνικο ειναι εκρηκτικο στα Βαλκανια και θα συνεχισει να ειναι για πολλους μηνες ακομα. Αλλο τοσο εκρηκτικο ειναι και ανατολικα μας για τους αγαπημενους φιλους της Ελλαδας Τουρκους.
Με τους αλβανους στα πανω τους καθως τους υποκινουν και τους στηριζουν οι αμερικανοι να ειναι ετοιμοι μετα τη Σερβια να θελουν και κομματι απο τα σκοπια (πραμα που ειναι βεβαιο οτι θα γινει) και με τους Τουρκους στριμωγμενους πιο πολυ απο ποτε απο τα εσωτερικα τους ανυπερβλητα προβληματα (κουρδοι κλπ) και με νεο προεδρο στην Κυπρο αποδεκτο απο αμερικανους και ευρωπαιους αλλα και με τους Ρωσους αποφασισμενους να μπουν ξανα (μετα απο πολλα χρονια) στο παιγνιδι της περιοχης (μην ξεχναμε τις σχεσεις Ελλαδας αλλα και Κυπρου με Ρωσια) η κατασταση διαγραφεται εκρηκτικη.
Η αναμπουμπουλα και οι ανακαταταξεις στην περιοχη θα ειναι το μονο σταθερο δεδομενο στην περιοχη στα χρονια που ερχονται.
Βεβαια μην ξεχναμε οτι ο λυκος στην αναμπουμπουλα χαιρεται και οτι οι μεγαλες ευκαιριες (αλλα και οι κινδυνοι) παρουσιαζονται ακριβως σε συνθηκες ασταθειας.
Αναζητουνται ηγετες που να μην φοβουνται κανενα και να μπορουν να αναλαβουν τα κοστη τολμηρων κινησεων δηλαδη αν αυτο απαιτειται να εκβιασουν να δειξουν επιθετικοτητα και να ανταλαξουν στασεις και συμπεριφορες με δικαια η μη ελληνικα γνωστα η αγνωστα στον κοσμο αιτηματα.
Η Ελλαδα ειναι ισχυρη και δεν εχει κανενα λογο να φοβαται κανενα.
Μερικες φορες και ασυνεπης να εισαι στις δεσμευσεις σου δεν παθαινεις και τιποτα και καμμια δεσμευση δεν συγκρινεται με το εθνικο συμφερον.
Ουτε το να εισαι συνεχως το καλο παιδι της περιοχης εχει να σου προσφερει κατι επι της ουσιας.
Αναζητειται τολμηρη ηγεσια, μονο οποιος ρισκαρει εχει και να κερδισει.

Σχόλια

Ειναι το δικιο με την Ελλαδα ή μηπως με την Fyrom ?