Η Ελλαδα ισχυροτερη χωρα στην περιοχη να συνειδητοποιησει το ρολο της και να φερθει αναλογα.


Αυτη τη στιγμη που μιλαμε η Ελλαδα ειναι μακραν η ισχυροτερη χωρα της περιοχης.
Μελος των δυο ισχυροτερων κλαμπ του πλανητη (ΕΕ και ΝΑΤΟ) με οικονομια χωρις ιδιαιτερα προβληματα (παρα τους μυθους) με δεικτες και μεγεθη που την κατατασσουν στις πιο προηγμενες χωρες του κοσμου.
Με αμυντικες ικανοτητες δυσαναλογες του πληθυσμου της.
Δεν πρεπει να ξεχναμε οτι 50 με 60 χρονια πριν με τους γειτονες μας ξεκινησαμε απο την ιδια αφετηρια .
Σημερα δεν υπαρχει καμμια συγκριση.
Αλβανια, Σκοπια, Βουλγαρια, Σερβια, Κοσσοβο, Ρουμανια καμμια συγκριση.
Μονο η Τουρκια εχει αμυντικες δυνατοτητες που πρεπει κανεις να λαμβανει υπ οψιν αλλα μιλαμε για μια χωρα 60 εκατομυριων με προβληματα αλλου τυπου που μαλλον συντομα θα βγουν στην επιφανεια.
Αρα οταν μιλαμε για Ελλαδα στην πραγματικοτητα μιλαμε για υπερδυναμη της περιοχης. Ετσι πρεπει να σκεφτομαστε και με αυτη τη σκεψη να συζηταμε και να κανουμε αυτα που πρεπει.
Δεν εχουμε αναγκη να φωναζουμε και να ερχομαστε σε ιση μοιρα με τον καθε ενα που βασικα δεν εχει στον ηλιο μοιρα και ψαχνει δεξια και αριστερα για προστατες.
Αυτες τις μερες πραγματικα βλεπει κανεις το Ελληνικο κρατος (περα απο κομματα) να εχει αντιληφθει τις δυνατοτητες του.
Ησυχα και ωραια κανει αυτο που πρεπει χωρις φωνες η τυμπανοκρουσιες.Το βλεπει κανεις με την Τουρκια (που ειναι ο μονος υπολογισιμος αντιπαλος) αλλα και με τους αλλους.Δεν χρειαζεται να λεει κανεις πολλα. Πρεπει στο παρασκηνιο να δρα να απειλει και αν χρειαζεται να πραγματοποιει και τις απειλες του χωρις να διαλαλει απο εδω και απο εκει τι κανει.
Και να ερχονται στην επιφανεια μονο τα αποτελεσματα.
Για να δουμε ....

Σχόλια