Στην Ελλαδα του 2008,του internet,του press-gr και της αναδυομενης δυναμης των blogs ο Τσιπρας στο 16,2%.







Συμφωνα με ερευνα της marc στο 16,2% βρισκεται ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσιπρα.
Και δεν ειναι μονο αυτο.
Οι τασεις ειναι αυξητικες και δειχνει να ειναι στην αρχη.
Και το ακομα πιο εντυπωσιακο ειναι τα ποιοτικα χαρακτηριστικα της ερευνας.
Το πιο εντυπωσιακο οτι ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι πρωτη δυναμη (??) στις ηλικιες 18 με 34.
Δηλαδη στις πιο δυναμικες ηλικιες η αλλιως στις ηλικιες που σε λιγα χρονια θα κυριαρχουν στην οικονομικη, πολιτικη και κοινωνικη ζωη του τοπου. Αυτα τα νουμερα αφιερωμενα στους αφελεις που εκτιμουσαν οτι ο Τσιπρας ειναι ενα μιντιακο φαινομενο χωρις βαθος.
Δεν ειναι τυχαιο οτι ειδικα το ΠΑΣΟΚ που μολις τωρα αρχιζει να διαμορφωνει τη στρατηγικη του (?) μεσω Λαλιωτη, πλεον συζηταει (σοβαρα αυτη τη φορα και με κατεβασμενο το κεφαλι) για συνεργασια της ευρυτερης αριστερας κλπ.
Παει το παλιο αφ υψηλου υφος και οι ειρωνιες (ας μην θυμηθουμε καλυτερα δηλωσεις σε υψηλοτατο επιπεδο) απεναντι στον ΣΥΝ η την ΕΑΡ (ω γλυκυ μου εαρ κλπ)
Ειναι τυχαιο οτι ο Τσιπρας ειναι ο πρωτος πολιτικος που εμπρακτα εχει συνειδητοποιησει την νεα μεγαλη αναδυομενη δυναμη των μπλογκερς? Οχι βεβαια δεν ειναι τυχαιο. Και οταν λεμε εμπρακτα το εννοουμε. Οχι σαν τους υποκριτες των αλλων κομματων που παρακαλανε γονατιστοι για μια εμφανιση στα δελτια των οκτω.
Εκει που οΤσιπρας αν ηθελε θα μπορουσε να ειναι καθε μερα.
Αλλα δεν θελει.
Χαζος ειναι? Να μοιραστει την αναξιοπιστια τους? Οχι βεβαια.
Ας παρουν μαθηματα ολοι αυτοι απο εναν πολιτικο που ερχεται απο το μελλον.
Ας ερθουν αυτοι να βρουν το μελλον πριν τους προσπερασει και τους στειλει στα αζητητα.
Η διαδικασια αποστολης εχει ηδη αρχισει.
ΥΓ. Ελα να παμε στη Χαβααααηηη...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΟΥΝ, Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...
ΟΙ ΕΡΓΑΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ... ΑΠΟΔΕΙΞΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ 1990...
Ο χρήστης samurai είπε…
η ανοδοςγια τη νοποια μιλαμε ξεκινησε επι προεδριας αλαβανου και αποτυπωθηκε και στισ τελευαιες εκλογες.
τα άιτια αυτής της αυξανομενης ανοδου που τα βλεπουμε και επι ημερων τσιπρα οφειλονται κατα ενα βαθμο στο χαρακτηρα και στην πολτικη που ακολουθει μεχρι στιγμης αλλα ξυριωτερα στο γεγονος οτι
η οικονομικη εξαθλιωση στην χωρα εχει λαβει πλεον σημαντικες διαστασεις και δεν αφορα μονο τα χαμηλα στρωματα. η εργατο-κοινωνικη ανασφαλεια κυριαρχει ειτε στουσ εργαζομενους-συμβασιουχους-αναφαλιστους ειτε στουσ ανεργους.
ο δικομματισμοσ πεθαινει γιατι πλεον δεν πειθει και απο την αλλη μερια ειναι ο μοναδικοςε υπευθυνοσ για την κατασταση που βρισκεται σημερα ο κοσμοσ.
το ΠΑΣΟΚ μιλαει για συνεργασιεσ για να αποκτησει αλλοθι αριστερο σε μια μελλοντικη κυβερνηση και να μπορει με αριστερουσ υπουργουσ να επιβαλλει την νεο-φιλελευθερη πολιτικη του. οι κεντρο-αριστερεσ κυβερνησεισ ειναι συγκαλημενεσ νεο-φιλελευθερεσ κυβερνησεισ και μονο ζημια μπορουν να κανουν σε μια Αριστερα που η βουληση τησ ειναι να αλλαξει τον κοσμο.
το ΚΚΕ δειχνει να παραμενει κολλημενο στον μικρο κοσμο του και δε θα μπορουε να ήταν διαφορετικα τα πραματα με ενα τετοιο κομμα, οποτε η μονη λυση για την παραταξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ ειναι να βαδισουν μονοι τουσ, μιασ και οι δημοσκοπησεισ δειχνουν πωσ ο κοσμοσ τουσ εμπιστευεται ετσι.
δεν πρεπει οι συνεργασιεσ να ειναια υτο σκοποσ...
Ο χρήστης the passenger είπε…
εάν ο Τσίπρας και ο ΣΥΝ αποφασίσουν να πορευθούν μόνοι τους μόνο κερδισμένοι θα βγουν. το 16% των δημοσκοπήσεων δε λέει ακόμα τίποτα, είναι σαν να κερδίζεις σε ένα φιλικό. στις εκλογές θα μετρηθούν οι πραγματικές δυνάμεις, εκεί που όλοι θα αρχίσουν να θυμούνται πως "έχω και ένα παιδί που πρέπει να βολέψω (στο δημόσιο κατά προτίμηση)". εάν ο κόσμος μυριστεί ενδεχόμενο συνεργασίας με πασοκ, θυμήσου λύκε πως το 16% θα ξαναγίνει 6%.η μοναδική συνεργασία που θα είχε νόημα θα ήταν με το ΚΚΕ, πονεμένη όμως ιστορία....
Ο χρήστης samurai είπε…
μα η ανοδοσ του τσιπρα οφειλεται και στι γεγονοσ πωσ ο κοσμοσ καταλαβαινει πωσ οσο και να προσπαθει να βολεψει τα παιδια του το μονο που κερδιζει ειναι υποσχεσεισ ανεκπληρωτεσ και πλεον εχει μπουχτισει.
οσο για το κκε, ειναι μαλλον ανεφικτο να γινει η συνεργαασια και θα ηταν μεγαλο λαθοσ να πραγματοποιηθει ακομα και να την επεδιωκε το διο το κκε.
τελευαται φορα που συνεργαστηκανε κοντεψανε να διαλυθουν και το κκε και ο συν.
σημερα το κκε ειναι πιο κολλημενο απο ποτε στο παρελθον-ηθελημενα-προτασσει μια αντιληψη περι αντιστασησ μονο απο τισ γραμμεσ του, δεν αναγνωριζει κανενα αλλον αγωνιζομενο ανθρωπο η ομαδα.
δεν μπορει να αλλαξει το κκε σημερα. μονο η βαση του μπορει μπορει να αλλαξει.
Ο χρήστης the passenger είπε…
@Δον κιχοτης: συμφωνώ απολύτως.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
O Tσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν και τα σώβρακα των άλλων καθυστερημένων κομμάτων. Εδώ είμαστε να το δείτε.