Συνελήφθη η πρώην σύζυγος του ψυχιάτρου για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του

Αποτέλεσμα εικόνας για ψυχιάτρου Δημήτρη Στριμπάκου


Ένα άτομο του στενού περιβάλλοντος του ψυχιάτρου στο Ηράκλειο βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του.

Πρόκειται για την πρώην συζυγό του την οποία ο ψυχίατρος, στην κατάθεσή του, υπέδειξε ως την ηθική αυτουργό. Οι αστυνομικές αρχές της Κρήτης την προσήγαγαν αρχικά σήμερα το πρωί και της πήραν κατάθεση για την υπόθεση.

Το απόγευμα της Παρασκευής, η πρώην σύζυγος του ψυχιάτρου, επίσης γιατρός στο επάγγελμα, συνελήφθη ως ηθική αυτουργός και κρατείται στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην σύζυγος του ψυχιάτρου είχε πει στην αδερφή του 50χρονου ότι «θα τον σκοτώσει».

«Ετσι θα με σκότωναν» – Σοκάρει ο ψυχίατρος που δέχθηκε επίθεση στο Ηράκλειο
Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε ο 50χρονος ψυχίατρος, όταν άγνωστοι του έστησαν δολοφονική ενέδρα περιγράφει καρέ – καρέ μιλώντας σήμερα, Παρασκευή (15/12/2017) στην ΚΡΗΤΗ TV.

Σχετική εικόνα

Ο Δημήτρης Στριμπάκος αποκάλυψε πως έχει δεχτεί στο παρελθόν απειλές για τη ζωή του, ενώ μάλιστα τον είχαν πυροβολήσει ξανά. Όλα ξεκίνησαν όταν ο 50χρονος ψυχίατρος, βγαίνοντας από το ιατρείο του επί της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και κατευθυνόμενος στο όχημά του, δέχτηκε πυροβολισμούς. Ωστόσο, στάθηκε τυχερός καθώς τουλάχιστον δύο από τις σφαίρες των δραστών χτύπησαν το παρμπρίζ του οχήματος.



Αποτέλεσμα εικόνας για ψυχιάτρου Δημήτρη Στριμπάκου
Ο 50χρονος άνδρας πρόλαβε σύμφωνα με το neakriti.gr και μπήκε στο όχημα, που είχε παρκάρει απέναντι από το ιατρείο του και εν συνεχεία ο ένας εκ των δύο δραστών πήγε στη δεξιά πλευρά του οχήματος και με λοστό έσπασε το τζάμι, με αποτέλεσμα τα θραύσματα να τραυματίσουν στο πρόσωπο τον 50χρονο.

Όπως περιγράφει πρόλαβε να δει μόνο τις λάμψεις και έκλεισε τα μάτια του όταν κάποια από τα θραύσματα έπεσαν στο παρμπρίζ και κάποια από αυτά τον χτύπησαν στο μέτωπο και μπήκαν στα μάτια του.

Αποτέλεσμα εικόνας για ψυχιάτρου Δημήτρη Στριμπάκου
Περιέγραψε ακόμη ότι έσκυψε στο τιμόνι και πάτησε γκάζι καταφέρνοντας να ξεφύγει προς τη Χανιώπορτα όπου ως γνωστόν ζήτησε βοήθεια. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από την Αστυνομία, η επίθεση είχε απόλυτα δολοφονικό χαρακτήρα αφού ένα βλήμα καρφώθηκε στο προσκέφαλο, στη θέση του οδηγού.

«Με είχαν πυροβολήσει ξανά πριν από δύο μήνες»
Σύμφωνα με το neakriti.gr αποκάλυψε ότι πριν από δύο μήνες είχε δεχτεί και πάλι ανάλογη επίθεση σε διαδρομή που ακολούθησε με το αυτοκίνητο, από οδηγό μοτοποδηλάτου, χωρίς να χτυπήσει σφαίρα τον ίδιο ή όχημά του. Όπως είπε ο 50χρονος ψυχίατρος δεν έχει οικονομικές διαφορές με κανέναν και δεν έχει δώσει αφορμές για μια τέτοιου είδους επίθεση. Ανέφερε μόνο μια παλιά προσωπική διαφορά για την οποία έχει καταθέσει και έχει δεχτεί απειλές ο ίδιος και η οικογένειά του.

Αποτέλεσμα εικόνας για ψυχιάτρου Δημήτρη Στριμπάκου
Το περιστατικό συνέβη σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου και σε μικρή απόσταση από το γραφείο του γιατρού. Το θύμα της επίθεσης αναζήτησε καταφύγιο σε φαρμακείο της περιοχής, όπου και του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, καθώς έφερε ελαφρά τραύματα από θραύσματα στο κεφάλι.


«Την πρώτη φορά που μου συνέβη πριν δύο μήνες θυμάμαι ότι ήταν ένα άτομο πάνω σε μια μηχανή, με τύφλωσε με τον προβολέα του κάτω από μια γεφυρα της εθνικής που έπρεπε να σταματήσω για να ελέγξω και την ήξερε και αυτή τη διαδρομή ότι την ακολουθούσα καθημερινά» περιέγραψε τι συνέβη τότε ο ψυχίατρος.

«Χθες (σ.σ. το βράδυ της Πέμπτης) πάλι κάνοντας μια συγκεκριμένη κίνηση που κάνω φεύγοντας από το ιατρείο μου για να κάνω αναστροφή σε ένα υπαίθριο σκοτεινό πάρκινγκ, το μόνο που κατάλαβα είναι ότι δέχθηκα πυροβολισμούς. Στην αρχή πίστεψα ότι "έφαγα"τις σφαίρες στο κεφάλι γιατί γέμισα αίματα. Μία σφαίρα όντως σφηνώθηκε στο προσκεφαλό του καθίσματός μου, είδα τις λάμψεις από το όπλο και κινήθηκα όσο μπορούσα γιατί έπεσα πάνω στο τιμόνι και κατευθύνθηκα προς την οδό Καλοκαιρινού, πήγα σε κάποιο φαρμακείο και ζήτησα  βοήθεια» αφηγήθηκε τα όσα τρομακτικά έζησε.

«Δεν πρόλαβα να τους δω αυτή τη φορά αλλά προφανώς είναι οι ίδιοι που ήταν και την προηγούμενη φορά, ενέδρα και πυροβολισμοί, απλά τώρα ήθελαν να με σκοτώσουν» εξομολογήθηκε στο protothema.gr ο κ. Στριμπάκος.


«Τα έχω καταθέσει όλα αυτά. Ξέρω ότι από ένα άτομο έχω δεχθεί απειλές και όφειλα να το κατονομάσω στην αστυνομία» κατέληγε ο ψυχίατρος.



Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο όπου και εξετάστηκε από γιατρούς και λίγο μετά μετέβη στο αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου, όπου και έδωσε κατάθεση για την επίθεση σε βάρος του.

Σχόλια