Πολιτικό άσυλο στη Γερμανία ζήτησαν 40 Τούρκοι αξιωματικοί > Δεν θα τους εκδώσουμε, λένε συνεργάτες της Μέρκελ

Αποτέλεσμα εικόνας για ερντογαν θυμωμενος



Περίπου 40 Τούρκοι στρατιωτικοί, υψηλόβαθμοι στην πλειονότητά τους, οι οποίοι υπηρετούν σε βάσεις του ΝΑΤΟ, ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία.

Στο θέμα είχε αναφερθεί πρόσφατα και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

«Όταν τίθεται ζήτημα ασύλου, αυτό είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει τα διαφορετικά κράτη, όπου οι αξιωματικοί αιτούνται ασύλου, να ανταποκριθούν, να εκτιμήσουν και τελικά να αποφασίσουν» είχε δηλώσει το Νοέμβριο του 2016 ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Όπως γίνεται γνωστό από το περιοδικό Der Spiegel και το γερμανικό δίκτυο ARD, ένας από τους 40 φοβάται ότι θα φυλακιστεί ή θα υποστεί βασανιστήρια αν επιστρέψει στην Τουρκία, ενώ αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος.

Εν αναμονή της επίσκεψης Μέρκελ στην Τουρκία, στις 2 Φεβρουαρίου, αξιωματούχοι από τους κόλπους των Χριστιανοδημοκρατών της γερμανίδας καγκελαρίου, επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να στείλουν πίσω τους Τούρκους στρατιωτικούς καθώς «εάν τους εκδίδαμε, θα πήγαιναν κατευθείαν στη φυλακή».

Σε αυτό το πνεύμα, αξιωματούχοι των γερμανικών υπηρεσιών μετανάστευσης φέρονται να επιβεβαιώνουν ότι οι συγκεκριμένες αιτήσεις ασύλου θα αντιμετωπιστούν όπως όλες οι άλλες, ενώ εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών τόνισε ότι κάθε περίπτωση θα εξεταστεί χωριστά.

Σχόλια