Γερμανοί Πράσινοι εναντίον ZARA (παλιότερα εναντίον IKEA) >> Δεν πληρώνετε φόρους...

Αποτέλεσμα εικόνας για Zara

Εκθεση του κόμματος των Πρασίνων κατηγορεί την ισπανική εταιρεία για «επιθετικές» τεχνικές φοροαποφυγής. Για λανθασμένες προκείμενες που οδηγούν σε εσφαλμένα συμπεράσματα κάνει λόγο η τελευταία.

H Ιnditex, μητρική των καταστημάτων Zara, κατηγορήθηκε από το κόμμα των Πρασίνων της Γερμανίας ότι χρησιμοποίησε «επιθετικές» τεχνικές για να αποφύγει να πληρώσει φόρους τουλάχιστον 585 εκατ. ευρώ από το 2011 ως το 2014.

Η ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τονίζει σε έκθεση της ότι χωρίς μια ριζική αλλαγή των ευρωπαϊκών πολιτικών, «οι πολυεθνικές και οι φορολογικοί τους σύμβουλοι, μαζί με τα κράτη που επιλέγουν να αναμειχθούν σε καταστροφικό φορολογικό ανταγωνισμό, θα συνεχίσουν τις προσπάθειες μετατόπισης των κερδών και της φοροαποφυγής».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η ισπανική εταιρεία αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας ότι «βασίζονται σε λανθασμένες προκείμενες που οδηγούν σε εσφαλμένα συμπεράσματα». Η Inditex υπογράμμισε ότι συμμορφώνεται με όλους τους φορολογικούς κανονισμούς σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται.

Η Inditex είναι ο τελευταίος στόχος των Πρασίνων. Σε προηγούμενες εκθέσεις το κόμμα είχε κατηγορήσει την Ikea για φοροαποφυγή τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.

Σχόλια