Υποχρεωτικό κολύμπι για τις μουσουλμάνες μαθήτριες >> Ο γερμανικός νόμος υπερισχύει του κώδικα τιμής, των κανόνων και της σαρίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Υποχρεωτικά τα μαθήματα κολύμβησης για τις μουσουλμάνες μαθήτριες

Οι μουσουλμάνες μαθήτριες στη Γερμανία υποχρεούνται να συμμετέχουν στα κοινά (αγόρια - κορίτσια) μαθήματα κολύμβησης - με ή χωρίς μπουρκίνι. Αυτή ήταν η οριστική απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης, το απέρριψε την έφεση που είχαν ασκήσει οι γονείς 11χρονης μουσουλμάνας, με τη λογική ότι ακόμη και με μαγιό που καλύπτει όλο το σώμα παραβιάζονται οι κανόνες του Ισλάμ.

Σε μία δύσκολη περίοδο για τη Γερμανία, όπου ο διάλογος για τον ρόλο του Ισλάμ στην κοινωνία έχει πάρει φωτιά καθώς αναζητείται ο τρόπος που θα ενσωματωθούν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες - μουσουλμάνοι στην πλειονότητά τους - το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αποφάνθηκε ότι «δεν υπάρχουν δεσμευτικοί κανόνες στο Ισλάμ». 

Στο ίδιο μήκος κύματος, η ίδια η γερμανίδα καγκελάριος πρότεινε στο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), στο οποίο κλείδωσε για τέταρτη φορά την υποψηφιότητά της στις γερμανικές εκλογές, επισήμανε ότι η χρήση της μπούρκας πρέπει να απαγορευτεί στη Γερμανία, «όταν αυτό είναι νομικά δυνατό». 

«Ο γερμανικός νόμος υπερισχύει του κώδικα τιμής, των οικογενειακών κανόνων και της σαρία», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Σχόλια